• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnakta 5 yıllık husumet barışla sonuçlandı
19 Aralık 2022 Pazartesi 08:01

Şırnak'ta 5 yıllık husumet barışla sonuçlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce 2 aile arasında çıkan, 1 kişinin ölümü ve 7 kişinin yaralanması ile sonuçlanan husumet, düzenlenen barış töreni ile sona erdi.
Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce 2 aile arasında çıkan, 1 kişinin ölümü ve 7 kişinin yaralanması ile sonuçlanan husumet, düzenlenen barış töreni ile sona erdi.
 
Silopi'de, yaklaşık 5 yıl önce Karal ve Kurtay aileleri arasında çıkan, 1 kişinin ölümü ile 7 kişinin yaralanması ile husumet başladı.
 
Husumetin sonlanması için bölgenin kanaat önderlerinden Haşim Haşimoğlu 4 ay boyunca 2 tarafla görüşerek barış için girişimlerde bulundu. İki tarafın da aile büyüklerinin sağduyulu yaklaşımıyla, barış sağlandı.
 
Törene bölgenin kanaat önderleri ile bölgede yaşanan olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için her zaman girişimlerde bulunan Alimler ile din adamların yanı sıra Şırnak ve ilçelerinden gelen her iki ailenin üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.
 
Yüzlerce kişinin katıldığı törende taraflar karşılıklı dualar ederek ve el sıkıştıktan sonra 5 yıllık husumete son verdiler.
 
Tören, Yeşiltepe Mahallesi Camii'nde düzenlendi. Molla Seyid Enes Bilen'in Kur'an-ı Kerim tilaveti başlayan törende konuşan emekli müftü Abdullah Kaplan, gençlere bırakılacak en büyük mirasın Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) güzel ahlakı olduğunu söyledi.
 
Kaplan, "Gençlerimize mal mülk bırakmak için yarışlara girmeyelim gençlerimize Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) güzel ahlakını ve iyi örnek olmak için yarışalım. Miras onlara mal mülk bırakmak değil en büyük miras Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dediği gibi onların eğitimi terbiyesi ve ahlakıdır. Derdimiz büyüklük değil derdimiz kardeşlik ve ittifaktır." diye konuştu.
 
Bölgenin kanaat önderlerinden Haşim Haşimoğlu, Kürtçe yaptığı konuşmasında ailelere seslenerek daha önceden yaşanmış bu tarz vahim olayların bir daha yaşanmaması için gençlere sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek bu anlamlı barışa imkân sağladıkları için her iki aileye teşekkür etti.
 
Haşimoğlu, "Bu kutsal barış yolunu bizlere açan her iki aileye teşekkür ediyoruz. Değerli aileler çok sıkıntılı ve zor bir süreçteyiz. Her bir birey kendi imkanları dahilinde iyilik yapmak için çalışmalı kötülüklere sebebiyet vermemeliyiz." dedi.
 
Tören, Molla Muhterem Agitoğlu'nun duası ile sonlanacak barış sağlandı.
 
Yüzlerce kişinin katıldığı tören her iki tarafın el sıkışıp dua etmesiyle son buldu. (İLKHA)
Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA