• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnak Valisi Bilgin: Şırnak Türkiyenin en çok petrol üreten şehri unvanına sahip
05 Nisan 2023 Çarşamba 07:50

Şırnak Valisi Bilgin: Şırnak Türkiye'nin en çok petrol üreten şehri unvanına sahip

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Cizre'de katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada Şırnak'ta çıkan petrol ile Türkiye'nin en çok petrol üreten şehri olduğunu belirtti.
Şırnak Valisi Osman Bilgin, Cizre'de katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada Şırnak'ta çıkan petrol ile Türkiye'nin en çok petrol üreten şehri olduğunu belirtti.
 
Şırnak Valiliği, Cizre'de iftar programı düzenledi.
 
İftar programına Cizre kaymakamı Nazlı Demir, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve Cizreliler katıldı.
 
Programda konuşma yapan Vali Osman Bilgin, "Şırnak artık terör ve terör bağlantılı sorunlardan değil yatırım, yenilik, sosyal ve kültürel faaliyetler, petrol, maden, zengin ve kömür ile anılıyor." dedi.
 
Vali Bilgin, "Kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler hepinizi bu güzel iftar akşamında saygı sevgi ve selamlıyorum hepiniz hoş geldiniz. İçinde bulunduğumuz bu huzur ortamı güven ortamı ülkemizin nereden nereye geldiği açısından çok önemli artık Şırnak terör ve terör bağlantılı sorunlardan değil yatırım yenilik sosyal faaliyetler kültürel faaliyetler petrol maden zengin ve kömür ile anılıyor. Yakın zamanda organize sanayi bölgemizde 1 milyar TL'lik bir yatırım yapacağız. Gaziantepli bir hemşerimiz tarafından yapılacak bu yatırım.  Önümüzdeki aylarda ve yıllarda hep birlikte bunu net bir şekilde göreceğiz. Irak'a yapılan 15 milyar TL Ticaret hacminin 3-4 milyar TL'lik hacmini Şırnak üretip ihracat edecek. Bizim esas amacımız çocuklarımızın, gençlerimizin ve geleceğimizin mutlu olması ve onların yüzlerinde hissettiğimiz mutlu ve tebessümü bizim de hissetmemizdir. Deprem nedeniyle kısa bir ara verdiğimiz üretime devam ediyoruz. Türkiye'nin en çok petrol üreten şehri unvanına sahibiz. Kısa sürede halkımıza yansımasını da yavaş yavaş olacaktır. Burada kurulacak olan bölge teşkilatı ve akabinde rafinerisi ile bölgemiz ciddi bir kalkınmaya gidecektir. Dolayısıyla Şırnak artık her ilçesinde farklı potansiyelini barındıran ve bu potansiyeli ortaya çıkaran bu güzel ilimiz göç veren değil göç alan bir il olacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA