• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden Hazreti Muhammede hakarete tepki
29 Aralık 2022 Perşembe 08:14

Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden Hazreti Muhammed'e hakarete tepki

Şırnak Üniversitesi öğrencileri, YTÜ'de Öğretim Görevlisi Uğur Kutay'ın Hazreti Muhammed'e hakaret etmesine sert tepki göstererek, Kutay'ın görevine son verilmesini istedi.
Şırnak Üniversitesi öğrencileri, YTÜ'de Öğretim Görevlisi Uğur Kutay'ın Hazreti Muhammed'e hakaret etmesine sert tepki göstererek, Kutay'ın görevine son verilmesini istedi.
 
Senaryo yazımı dersinde müfredat dışına çıkarak Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ağır hakaretlerde bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay'a bir tepkide Şırnak'tan geldi.
 
Şırnak'ta, TÜGVA, Ensar Vakfı, ŞÜ Genç Erdemliler Topluluğu ile Şehr-i Nuh Bilgi ve Değerler Kulübü öğrencileri öncülüğünde Hazreti Muhammed'e hakaret edilmesine tepki gösterildi.
 
Üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen basın açıklamasını öğrenciler adına Hasan Aksoy okudu.
 
Özgürlük kisvesi altında İslam'a ve peygamberine dil uzatılmasını kabul etmediklerini belirten Aksoy, "Kutsal varlığımızı yok sayarak dini değerlerimizi aşağılayan Yıldız Teknik Üniversitesinde halen görev yapan sözde öğretim görevlisi bu şahsın ne Yıldız Teknik Üniversitesi sınırları içerisinde ne de başka herhangi bir eğitim kurumunun yakınında dahi yeri yoktur. Zira sözde öğretim görevlisi bu şahıs temel insan haklarını kavrayamamış, mensubu olsun yahut olmasın her dine ve bu dinin değerlerine saygı göstermesi gerektiğini öğrenememiştir. En temel insan haklarını dahi kavrayamayan bu şahsın gençlerimize verebileceği hiçbir değer bulunmamaktadır. İslam dinine hakaret eden, biz gençleri baskı ve tahakkümle bu hakaretlerine maruz bırakan failin başta Yıldız Teknik Üniversitesinden atılması, sonrasında işlediği bu suçlardan ötürü cezalandırılması için gerekli tüm hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz." dedi.
 
Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) alemlere rahmet, güzel ahlakın tamamlayıcısı, tüm uyarıcıların ve müjdeleyicilerin sonuncusu, yolumuzu aydınlatan kandil olduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:
 
"Yıldız Teknik Üniversitesinde kendini bilmez bir öğretim görevlisi, yalnız ülkemizin değil; koskoca bir gönül coğrafyasının inanç değerlerinin merkezini teşkil eden İslam Dininin Peygamberi, Efendimiz Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hedef almış, başta efendimize ve tüm Müslümanlara hakaret etmiştir. İslam, her zaman ve zeminde, barışın, birlikteliğin ve kardeşliğin öncüsü olmuş son hak dindir. İslam sadece Müslümanların değil tüm insanlığın adil bir şekilde var olabilmesinin teminatıdır. Dinimiz tüm insanlığı korurken kendini bilmez bu şahsın dinimize saldırması asla kabul edilemez. Bizler; Barışın, aklın ve insanca var olmanın önündeki en güzel örnek, Peygamber'imiz Hazreti Muhammed (SAV) ile hakaret kelimesinin aynı cümlede kullanmasından dahi imtina ederiz. Farklı görüşler ve inançlar zenginliğimizdir diyerek birbirimize olan saygı ve hürmet sınırlarını korumak için elimizden gelen gayreti gösteririz." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA