• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnak Şehirlerarası Otobüs Terminali ulaşım sıkıntılarıyla hizmete girdi
02 Ocak 2023 Pazartesi 08:28

Şırnak Şehirlerarası Otobüs Terminali "ulaşım sıkıntılarıyla" hizmete girdi

Şırnak Belediyesince 2 yıl önce temeli atılan Şehirlerarası Otobüs Terminali faaliyete girdi ancak özelikle yolcular ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyor.
Şırnak Belediyesince 2 yıl önce temeli atılan Şehirlerarası Otobüs Terminali faaliyete girdi ancak özelikle yolcular ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyor.
 
10 bin 500 metrekare üzerinde yapılan ve 4 bin 200 metrekare kapalı alanda kurulan terminal, 16 peron, 5 iş yeri, 8 acente, 465 metrekarelik restorandı ile 13 milyon 500 bin liraya mal oldu.
 
HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın da partililerle birlikte  otobüs terminalini ziyaret ederek yolcu ve firma yetkilileriyle görüştü.
 
Şırnak'ın daha önce ülkede otobüs terminali olmayan tek il olduğunu hatırlatan Yalçın, yeni terminalin hayırlı olmasını temenni etti.
 
Terminalin hizmete girmesiyle birlikte bazı sorunların devam ettiğini ifade eden Yalçın, "Terminalde özellikle firma eksikliği var. Şırnak’ı temsil eden bir otobüs firmamız yok. Özellikle yolcular açısından tarafımıza sıkıntılar dile getirildi. Burası şehirden uzak olduğu için gündüz her saatte şehiriçi minibüsleri bulunamyor. Şehir içi minibüsler saat 18.00’den sonra sefer yapmamakta ve bu nedenle yolcular taksi ile şehre gitmek zorunda kalıyor. Bu da yolcular için büyük sıkıntı teşkil ediyor.  Bunun için şehiriçi minibüslerinin vardiyalı da olsa çalışması gerekiyor."
 
Terminalin karşısında herhangi bir kavşak, trafik ışığı ve dönemecin olmadığını da ifade eden Yalçın, bu durumun da kazalara davetiye çıkardığını kaydetti.
 
Yalçın, henüz büyük mağduriyetler yaşanmadan söz konusu eksikliklerin tamamlanması için yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA