• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı
09 Ekim 2023 Pazartesi 09:07

Şanlıurfa’da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kutlandı

Şanlıurfa’da Diyanet-Sen Şubesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle düzenlenen programda, istikametin Kur'an-ı Kerim’in en temel ilkelerinden biri olduğu vurgulandı.
Şanlıurfa’da Diyanet-Sen Şubesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle düzenlenen programda, istikametin Kur'an-ı Kerim’in en temel ilkelerinden biri olduğu vurgulandı.
 
Diyanet-Sen Şubesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle program düzenlendi.
 
Diyanet Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, istikametin, Kur'an-ı Kerim'in en temel ilkelerinden biri olduğunu belirtti.
 
Programda konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, kötü zihniyetli ve kötü inançlı insanların, Peygamber Efendimizin zamanında da olduğunu ve bu durumun kıyamete kadar devam edeceğini belirtti.
 
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ise İslam’ın yeryüzündeki en ideal yaşam modeli olduğunu ifade etti.
 
"İstikamet, anlık değil tüm hayatı kuşatan bir yapı arz etmeli"
 
İstikametin Kur'an-ı Kerim'in en temel ilkelerinden biri olduğunu vurgulayan , "Din görevlilerinin ve camilerin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak için 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din görevlileri haftası kutlanmaktadır. Bu sene Mevlid-i Nebi haftasıyla birleştirilerek kutlanacak olan hafta, iman ve İstikamet temasıyla kutlanmaktadır. İstikamet, Kur'an-ı Kerim'in en temel ilkelerinden biridir, istikamet doğru yaşam biçimini ve İslam'da kabul gören değerli anlama biçimidir, istikamet sadece doğru bir çizgide yürümeyi değil aynı zamanda yanlışları da düzeltmeyi ifade eden bir anlama sahiptir. İstikamet anlık değil tüm hayatı kuşatan bir yapı arz etmelidir. Fatiha suresinde yer alan her gün yaptığımız duamızda Rabbimizden istikamet üzere olmayı isteriz." şeklinde konuştu.
 
" Allah bu yolda bizden yardımını esirgemesin"
 
Kötü zihniyetli insanların her zaman olacağını ve bu durumun kıyamete kadar devam edeceğinin altını çizen Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, "Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Diyanet-Sen sendikamızın tertip etmiş olduğu bu programa katılmaktan çok memnun oldum. Yüce Allah bizi bu ayetin sırrına mazhar eylesin, Allah bizi bu ayette kast ettiği kişilerden eylesin, Allah hepinize dünya ve ahiret saadeti nasip etsin. Yüce Allah'ın dininin tanınmasına ve öğretilmesine bizleri vesile eylerse bizlerde mesut ve bahtiyar oluruz. Bu yolda Allah, yardımını bizden esirgemesin. Doğru yolda olanlara engel olmak isteyen kötü zihniyetli ve kötü inançlı insanlar, Peygamber Efendimiz zamanında da vardı şimdi de olacak. Bu durum, kıyamete kadar devam edecek, ama atalarımızın bir sözü var 'İt ürür, kervan yürür' bu din kıyamete kadar devam edecek. Dinin yaşanması ve uygulanması dünya üzerinde sona ererse o zaman dünyanın işi bitmiş olur, kıyametin kopması demektir. Allah hepinizden razı olsun." dedi.
 
"İslam yeryüzündeki en ideal yaşam modelidir "
 
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ise, "Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla bizler de bu hafta içerisinde başta İl Müftüsünü ve diğer STK'ları teker teker ziyaret ettik. İslam yeryüzündeki en ideal yaşam modelidir. Yer yüzünde İslam'dan daha ideal bir yaşam modeli yoktur ve bunun örnekleri çok fazladır. Bu konuda eminim ki bu salondaki bütün hocalarımız, bunu rahatlıkla ispatlayabilirler, bunun ispata gereği bile yoktur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA