• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okulumda Sağlıklı Besleniyorum programı
04 Mayıs 2023 Perşembe 08:03

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" programı

Millî Eğitim Bakanlığınca, öğrencilerin sağlıklı beslenmeye yönelik beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığı artırmak amacıyla "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" hazırlandı.
Millî Eğitim Bakanlığınca, öğrencilerin sağlıklı beslenmeye yönelik beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığı artırmak amacıyla "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" hazırlandı.   
 
Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesinden ortaöğretime kadar çocukların geleceğe güvenle adım atmaları; fiziksel, bilişsel, sosyal, büyüme ve gelişmelerinin dengeli olması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı'nı hayata geçiriyor.
 
Proje kapsamında okul bahçeleri ve koridorlarında aktiviteler planlayıp fiziksel uygunluk karnesi hazırlayarak öğrencilere sağlıklı bir yaşam için rehberlik ediliyor. 
 
Böylece beslenme menüleri ve takvimi, özel durumlarda beslenme, kurumsal standardizasyon ve belgelendirme çalışmaları ile sağlıklı yemek yeme kültürünün topluma eğitim yoluyla yayılımı hızlandırılıyor.
 
Güvenilir Gıda ve Beslenme Yönetim Sistemi ile 81 ilde okulları belgelendirip okul gıda işletmelerinin alt yapı standartları güçlendiriliyor.
 
Okul bahçelerinde organik üretimlerin yapılması ve biyobozunur atıklardan kompost oluşturulması teşvik edilerek sağlıklı yaşam sürecine öğrenciler de katılıyor.
 
Kamu spotu, internet sitesi, afişler ve bilgilendirici broşürler ile öğrenciler beslenme, fiziksel aktivite ve sağlıklı gıda konularında bilgilendirilirken onlara doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılıyor.
 
ÖBA ve EBA ile öğretmen ve öğrencilere beslenme ve fiziksel aktivite eğitimleri veririlirken, okul kantin çalışanlarına, beslenme ve gıda alanında görevli bütün taraflara özel eğitimler veriliyor. Halk eğitim merkezlerinde düzenlenen aile farkındalık eğitimleri ile sağlıklı beslenmeyi sosyal yaşamın rutini hâline getiriliyor.
 
Millî Eğitim Bakanlığı, böylece tip 1 diyabet, çölyak ve laktoz intöleransı gibi özel durumlara sahip çocuklar için beslenme ve fiziksel aktivite önerileri sunarak mutlu bir geleceğe ışık tutuyor.
 
Program kapsamında şimdiye kadar Pilot Okul Program Yürütücüleri, Rehber Öğretmenler ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinde Psikolojik Danışmalar, Pilot Okul Beden Eğitimi Öğretmenleri, Pilot Okul Müdürleri, İlçe MEM Şube Müdürleri, İlçe MEM İş Güvenliği Uzmanları, İl İlk Yardım Eğitimi Mesul Müdürleri, Pilot Okul Aşçıları, Pilot Okul Kantin Çalışanlarında oluşan 7 bin 594 kişiye eğitimler verildi. 239 bin 303 öğrenciye ise İlk Yardım Farkındalık Eğitimi verildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA