• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Minik çocuklar, kumbarada biriktirdikleri paralarını Gazzeye bağışladı
26 Mart 2024 Salı 09:09

Minik çocuklar, kumbarada biriktirdikleri paralarını Gazze'ye bağışladı

Mardin’de minik çocuklar, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de soykırıma maruz kalan müslümanlara gönderilmek üzere Umut Kervanı Mardin Derneğine bağışladılar.
Mardin’de minik çocuklar, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de soykırıma maruz kalan müslümanlara gönderilmek üzere Umut Kervanı Mardin Derneğine bağışladılar.
 
Mardin’de minik çocuklar, Filistin için bağış kampanyasına katılarak, orada soykırıma maruz kalan akranlarına bir nebze de olsa yardım etmek istediklerini belirtti.
 
Minik çocuklar, Recep ayında başlayıp Ramazan ayına kadar kumbaralarında topladıkları paraları Filistin’e gönderilmek üzere Umut Kervanına bağışta bulundular.
 
Yapılan yardım çalışması hakkında konuşan Umut Kervanı Gönüllü üyesi Esma Varol, yaklaşık 2 aydır çocuklarla aldıkları karar ile topladıkları kumbara paralarını soykırıma maruz kalan Filistinlilere göndermek için bu yardımı gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Varol, "Çocuklarla beraber Recep ayının başında hep beraber kumbaralarımızı yaptık. Çocuklar bu kumbaraları hazırlarken Filistinli kardeşlerine destek olacakları heyecanıyla hazırladılar. Ramazan ayında dolan kumbaraları Umut Kervanı Mardin Derneğine bağışta bulunacaklarına dair bir karar aldık. Çocuklar 2 ay boyunca büyük bir heyecanla kumbaralarını doldurdular. Elhamdülillah bugün bağışlamak nasip oldu." şeklinde konuştu.
 
"İslam ülkelerinin yüklenmesi gereken sorumluluk bilincini bu çocuklar yüklüyor"
 
İslam ülkelerinin uygulaması gereken yardımları minik çocukların üstlenmesiyle kendilerine örnek olduğunu ve bu durumunda İslam ülkelerinin acziyetinin bir ifadesi olduğunu aktaran Varol, "Yazıktır ki bugün büyüklerin yüklenmesi gereken sorumluluk bilincini bu çocuklar yüklüyor. Bu çocuklar aslında hem dünyaya hem Müslüman liderlere çok şey anlatıyorlar. Onların yapması gereken birçok düşünceyi bu çocuklarla beraber bizler yerine getiriyoruz. O yüzden lütfen Filistin’de kardeşlerimize yardımlarımızı esirgemeyelim." dedi. 
 
Filistin’de zulme maruz kalan insanlara yardımda bulunmak için 2 ayda topladığı parayı bağışladığını belirten Sena Çetinkaya, "Ben 2'nci sınıfa gidiyorum. Bu yardımı İsrail Filistin’deki kardeşlerimize zulüm ediyorlar diye bende onlara yardımda bulunmak istedim. 2 ay içerisinde topladığım bütün parayı Umut Kervanı'na getirdim. Annemin de yardımları dokundu. Parayı toplamak çok keyif ve heyecan vericiydi. Allah Filistinli kardeşlerimize yardım etsin." şeklinde ifade etti.
 
Sümeyye Nas, herkesin Filistin’e yardım etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ben Filistin’deki kardeşlerim için harçlığımı topladım. Kumbaramızı hep beraber kreşte yaptık. Orada Filistinli kardeşlerimiz zulüm görüyor. Herkesten ricam oradaki kardeşlerimize her türlü maddi ve manevi yardımda bulunalım." dedi.
 
Beyza Talayhan, bir nebzede olsa soykırım altında olan akranlarına yardım etmek istediklerini ifade ederek, "4’üncü sınıfa gidiyorum. Filistin’deki kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım etmek için geldik. Yüce Allah oradaki kardeşlerimize yardım etsin. Topladığımız kumbara paralarını Umut Kervanı’na bağışladık." ifadelerini kullandı.
 
Hiranur Talayhan ise soykırımı yapan siyonistlere lanet okuyarak, "Filistin’deki kardeşlerimize yardımda bulunmak için para topladık. Umut Kervanı’na bağışta bulundum. Soykırımı yapan İsrail’e lanet olsun." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA