• Mardin41 °C
  • Diyarbakır40 °C
  • Batman43 °C
  • Şırnak41 °C
  • İstanbul34 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte Mabedin gölgesinde yetişen öncü nesil etkinliği düzenlendi
20 Mayıs 2024 Pazartesi 09:07

Siirt'te "Mabedin gölgesinde yetişen öncü nesil" etkinliği düzenlendi

Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonu, "Mabedin Gölgesinde Yetişen Öncü Nesil" etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonu, "Mabedin Gölgesinde Yetişen Öncü Nesil" etkinliğine ev sahipliği yaptı.
 
Etkinliğe katılan Vali Kızılkaya, aile kurumunun küresel projeler tarafından hedef alındığını ve bu projelerin genç nesiller üzerinde büyük tahribat yarattığını, inanç ve iman kaybının her şeyin kaybı anlamına geleceğine vurgu yaptı.
 
Toplumun bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirten Kızılkaya, bu sorumluluğun, gençlerin inanç, iman, eğitimine ve milli değerlere sahip çıkılmasına yönelik olması gerektiğini ifade etti.
 
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal ise toplumun gücünün bilgi, üretim ve yönetimde olduğunu belirterek, gençlerin eğitimine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Ödül töreninde, "Mabedin gölgesinde yetişen öncü nesil" projesinin önemine değinildi ve başarılı olan çocuklar ödüllendirildi.
 
Çocukların ve gençlerin bu tür zararlı etkilerden korunması için iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılkaya, şunları söyledi:
 
"Aile kurumunu ifsat etmek ve yeni bir toplum oluşturmak adına küresel bir proje ilerliyor"
 
"Maksat, gençliğimizi, neslimizi, çocuklarımızı eğitmek. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız bizim yarınlarımız. Biliyoruz ve görüyoruz ki günümüzde aile kurumunu ifsat etmek ve yeni bir toplum oluşturmak adına küresel bir proje ilerliyor. Bu projenin nesiller üzerinde çok büyük tahribatı söz konusudur. Tahribattan etkilenmeyen veya en az etkilenen ülkeler, devletler, milletler geleceklerine güvenle bakacaklar. Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimiz var. Eğer inancımızı, imanımızı kaybedersek, aslında her şeyimizi de kaybederiz. Aileyi ifsat etmek, insanları bozmak ve nesilleri bozmak üzere yürütülen bu projeler maalesef özellikle gençler üzerinde cereyan ediyor. Bizim de çocuklarımızı ve gençlerimizi çok iyi yetiştirmemiz ve onları bu zararlardan korumamız gerekiyor."
 
Özellikle, "Her şeyin görüneninden görünmeyene gitmek" ifadesiyle, sadece görünen yüzeydeki başarıların değil, bunun arkasındaki emeği, çabayı ve fedakarlığı da takdir etmek gerektiğine dikkat çeken Müftü Pinal İse şu şekilde konuştu:
 
"Görevimizi biz hakkıyla yapamazsak yarınlarımızı gerçek manada inşa etmiş olamayız"
 
"Biliyoruz ki toplumların gücü vardır. Eğer toplum, gerçek manada bu güce sahip olursa, ayakta kalır. Bilmek, üretmek ve yönetmek, toplumun gerçek manada dinamiğini oluşturur. Önce bilmek ile başlıyoruz. Şöyle geçmişimize baktığımızda, tarihimizde gurur duyduğumuz, gezerken onur duyduğumuz birçok esere tanıklık ederiz. Bugün evlatlarımız burada, hak ettiklerinin çok azı sayılabilecek bir ödülü almak için buradalar. Aslında bu çocuklarımız Ramazan ayı içerisinde öncü nesil olarak bizlere bir ders verdiler. Puanları topladılar, istenilenleri yaptılar ve ödülü almayı hak ettiler. Ama bize gerçek manada verdikleri ders şu: "Her şeyin görüneninden görünmeyene gitmek." Bu yavrularımızın arka planını anlamak gerek. Arka planda, başta Ramazan Hoca, Gençlik Kolları Başkanı ve yardımcıları olmak üzere emek veren herkes, görünmeyen kısmı gibidir. O görünmeyene bir hastalık isabet eder veya bir tembellik vurursa, o görev hakkıyla yerine getirilemezse zamanla görürüz ki tıpkı ağacın yaprakları gibi açmaz, meyveye durmaz olur. Görevimizi biz hakkıyla yapamazsak yarınlarımızı gerçek manada inşa etmiş olamayız."
 
"Peygamber Efendimiz'in öğretilerini çocuklara aktarmanın toplum için önemli bir proje"
 
Hayırsever Zekeriya Altunkum, Peygamber Efendimiz'in öğretilerini çocuklara aktarmanın toplum için önemli bir model proje olduğuna vurgu yaptı, Gazzeli kardeşlerin durumunu hatırlatarak, Gazze için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini ve sosyal medyada farkındalık oluşturmanın önemine değindi.
 
Altunkum, "Mabedin gölgesinde yetişen öncü nesil projesi, toplumun giderek irtifa kaybettiği, yaşam tarzı, yönetim anlayışı ve ahlaki temel değerlerden uzaklaştığı bu dönemde model bir proje örneği göstermiştir. Projenin başarılı olmasından kaynaklı olarak, aslında bu tür projelerin daha fazla yapılması gerektiğini bizlere göstermiştir. Bu öncü neslin yetişmesinde katkımız olduğu için son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve öğretilerini çocuklarımıza proje olarak Müftülüğümüzün onayıyla uygulamak için her kesime sponsor olacağımızı belirtmek isterim. Gazzeli kardeşlerimizi de unutmamamız gerektiğini ve Gazze için daha çok çabalamamız gerektiğini, onları düşünerek onlar için acilen neler yapmamız gerektiğini, nasıl bir tutum ve davranış sergileyeceğimizi düşünerek çevremizi de ikna ederek sosyal medyada her gün bir paylaşım yaparsak, sosyal medya fırtınası oluşturabilir ve Gerede'deki zulmü daha çok anlamak ve tarafımızı belli etmek durumu ortaya çıkabilecektir." ifadelerini kullandı.
 
Etkinlik kapsamında, çocuklar üç ay boyunca proje kapsamında aldıkları eğitimde öğrendikleri hadisleri okudular. Daha sonra ilahi dinletisi gerçekleştirildi.
 
Çocuklar, proje boyunca gösterdikleri başarılar doğrultusunda ödüllendirildi. Ödül töreni sırasında çocukların mutluluğu ve heyecanı dikkat çekti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA