• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köy sakinleri yetkililerden yollarının yapılmasını istiyor
31 Mart 2023 Cuma 10:09

Köy sakinleri yetkililerden yollarının yapılmasını istiyor

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı köylerde bitirilmeyen bozuk yollar nedeniyle köylüler, yol sorunlarının çözümü için yetkililere seslendi.
Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı köylerde bitirilmeyen bozuk yollar nedeniyle köylüler, yol sorunlarının çözümü için yetkililere seslendi.
 
Yaşadıkları yol sorunu nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Sulak köyü sakinleri, yol sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyor.
 
"Hastalarımızı hastaneye zor yetiştiriyoruz"
 
Abdülkerim Koçak
 
Yetkililere çağrıda bulunan köy sakinlerinden Abdülkerim Koçak, "Köy halkı olarak yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Köy yollarımız berbat durumda. Misafirlerimiz bir sefer geldiğinde artık bir daha gelmek istemiyorlar. Siz nasıl bu yoldan gidip geliyorsunuz diyorlar. Bu bozuk yollar nedeniyle çok zor durumdayız. Yetkililerin bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Yeni araç aldığımızda bu yollar nedeniyle hemen bozuluyor. Bu sefer bu uzun yolu yürüyerek gitmek zorunda kalıyoruz. Hastamız olduğunda ambulansı arayamıyoruz. Yollar bozuk olduğu için 10 dakikada gelmesi gerekirken yarım saatte köye varıyor. Bazen hamile hastalarımızı hastaneye zor yetiştiriyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Burhan Taşdemir
 
Bir başka köy sakini Burhan Taşdemir, "Yollarımızı yaklaşık 5 yıldır sözde yapacaklardı. Mıcır döküp bu şekilde bıraktılar. Köy içindeki yollarda berbat durumda. Bazen günde 5 defa Cizre ve İdil’e gidiyoruz. Köye taşımalı öğrenciler geliyor. Köyümüze gelenler artık yollar yüzünden bıkmış durumdalar. Köy yolumuz piknik alanına giden güzergâh üzerinde. Hafta sonları Cizre, idil ve merkezden pikniğe gitmek için bu yol kullanılıyor.  Yolların bozuk olmasından dolayı bir kez gelen bir daha bu yolu kullanmak istemiyor. Bozuk yollar sebebiyle artık arabalarımız sanayiden çıkamaz oldu. Bu yol nedeniyle köy halkı olarak mağduruz. Yetkililere sesleniyoruz, yollarımızı yapsınlar." dedi.
 
Köy yollarındaki çukur ve bozukluğu yerinde inceleyen ve İdil teşkliatı ile köyleri ziyaret eden HÜDA PAR Şırnak il başkanı Emcet Yalçın, Köylere hizmet götürme noktasında birçok köyün kaderlerine terkedildiğini ifade etti.
 
HÜDA PAR Şırnak il başkanı Emcet Yalçın
 
Yalçın, "HÜDA PAR olarak rutin ziyaretlerimize devam ediyoruz. İdil ilçemizin bazı köylerini ziyaret ettik. Halkımızın sesi olma adına kronikleşen bazı sorunlara değinmeyi sorumluluk bildik. Ziyaret ettiğimiz birçok köy yolunun berbat olduğunu gördük. İlimizin ya da İdil ilçemizin mülki amirlerini özellikle Sulak, Yarbaşı, Dirsekli ve buna benzer köylerin bozuk yollarında bir tkur atmaya, yolların durumunu yerinde görmeye davet ediyoruz. Köylere hizmet götürme noktasında birçok köyün maalesef kaderlerine terkedildiğini gördük. Verilen hizmetin adaletten ve hakkaniyetten yoksun olduğunu gözlemledik. Bazı öylerde köy içi yollar bile en ücra eve kadar parke taşları döşenmiş, asfalt dökülmüş, hatta bazı köylerde köyün kenarından geçen dereler bile ıslah edilmiş. Ama öbür yandan diğer köyler ise adeta kaderlerine terk edilmiş gibi. Örneğin 300 haneden fazla olan ve İlçe merkezine kuş bakışı 5 km mesafede olan Tepeköy’ün köy içi bağlantı yollarının durumu içler acısıdır. Görmeleri için İlçe idarecilerini köy içinde bir tur atmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
Son olarak Yalçın, "Yetkililerin bir an önce var köy sorunlarının adilane bir şekilde çözmeye davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA