• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konservatuvardan, ‘2. Geleneksel Bahar Şenlikleri’ etkinlikleri
10 Mayıs 2018 Perşembe 16:27

Konservatuvardan, ‘2. Geleneksel Bahar Şenlikleri’ etkinlikleri

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman: “Şenlikler Mardin’e güzel bir hava katıyor”Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, ‘2. Geleneksel Bahar Şenlikleri’ etkinliğini düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuvarı, bir yıl içerisinde eğitim gören öğrencilerin katılımlarıyla,  ‘2. Geleneksel Bahar Şenlikleri’ni düzenledi. Şenlikte öğrenciler tarafından, Türk halk müzik korosu, ney öğrencileri, bağlama, gitar, çocuk korosu, sanat müziği, erbane dinletisi, fotoğraf kulübü sergisi ile tiyatro gösterisi yapıldı. Mazruna Gösteri Sanatları Topluluğu, performansıyla beğeni kazandı.

Öğrencilerin gösterisinin ardından İsmet Yedikardeş’in, ‘Mardin Medeniyetler Kapısı’ resim sergisi yoğun ilgi gördü.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, şenliklerin Mardin’e güzel bir hava kattığını belirtti.

Göreve geldiklerin de atıl durumda olan konservatuvarı aktif hale getirerek çeşitli alanda kurslar açtıklarını kaydeden Yaman, “Kültür ve sanatın şehri Mardin’de atıl durumda olan konservatuvarımızı aktif hale getirerek yaklaşık bir buçuk yıldır resim, müzik, tiyatro, yöresel oyunlar, sinema, fotoğraf ve diğer alanlarda birçok kurs açtık. Bu kurslarımızda yüzlerce öğrencimize eğitimler verdik. Eğitim alan öğrencilerimizin bir kısmı lise ve üniversitelerin güzel sanat bölümleri kazandı. Bu şehrin çocuklarını ve gençlerini kültür ve sanat alanında tam donanımlı hale getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Yaman, şunları söyledi: “Yaklaşık bir yıldır konservatuvarda eğitim alan çocuk, genç ve hemşehrilerimizin performansıyla ,  ‘2. Geleneksel Bahar Şenlikleri’ etkinliğini düzenledik. Öğrencilerin burada sergiledikleri performansları bizleri mutlu etti. Yaptığımız çalışmaların boşa gitmediğini gördük. Eğitimlerimizi bir adım daha ileri götürmek için Sanat Evi inşaatına başladık. Kısa bir süre sonra bittiğinde arkadaşlarımız burada daha iyi şartlarda çalışacaklar.”

Mardin’in kültür ve sanat alanında hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını kaydeden Yaman, “Şehir artık özlediği günlere emin adımlarla ilerliyor. Sizlerin destekleri ve duaları sayesinde şehrimiz huzur ve güven limanı haline geldi. Bundan dolayı şehrin otelleri, işyerleri, caddeleri dolu herkes güler yüzlü ve mutlu.” diye konuştu.

img_0016.20180510162811.jpg

img_0045.jpg

img_0060.jpg

img_9957.jpg

img_9967.jpg

 

Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA