• Mardin28 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kombi ve petek temizliği yapılırken dikkat edilmesi gerekenler
24 Kasım 2023 Cuma 08:35

Kombi ve petek temizliği yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kombi ve petek temizliği bakımlarının yapılmaya başlandığını belirten kombi ustası İdris Alpsoy, kombi ve petek temizliği konusunda uyarılarda bulundu.
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kombi ve petek temizliği bakımlarının yapılmaya başlandığını belirten kombi ustası İdris Alpsoy, kombi ve petek temizliği konusunda uyarılarda bulundu.
 
Kış mevsimiyle birlikte artan ısınma ihtiyacı, kombilerin de daha fazla kullanılmasına yol açıyor. Bu nedenle, kombilerin düzenli olarak bakımı ve temizliği büyük önem taşıyor. Kombi ve petek temizliği, cihazın daha rahat çalışmasının yanı sıra, evin daha hızlı ısınmasını sağlıyor.
 
Kombi ve petek temizliği konusunda İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan kombi ustası İdris Alpsoy, temizliğin işin ehli kişiler tarafından yapılmasını vurguladı.
 
Alpsoy, "Tesisatın muhakkak kombiden ayırarak temizlik yapılması gerekir. Aksi takdirde banyodan veya başka bir petekten bağlandığı zaman peteklerin içindeki pislik komple kombinin içine geliyor. Bu da kombinin filtrelerinin dolmasına ve çalışma şeklinin bozulmasına neden oluyor. Filtrelerin temizlenmesi gerekir. Kombilerde bulunan temiz su girişi ve petekler için bir giriş var. Orada bulunan filtrelerin temizliğine de dikkat edilmesi gerekir." dedi.
 
"Tesisatı muhakkak kombiden ayırmak gerekir"
 
 İdris Alpsoy
 
İlaçlı temizlikte kullanılan ilaçlara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Alpsoy, "Bakır tesisat olan evlerde temizliği ilaçsız olarak ve yahut da bakıra zarar vermeyecek ilaçlar kullanılması gerekir. Çevremizde genelde plastik tesisat olduğu için sıkıntı çekmiyoruz ama kombi temizliğinde kullanılan tesisat önemlidir. Tesisatı muhakkak kombiden ayırmamız gerekir. Aksi takdirde yapılan temizlik işe yaramayacaktır." ifadelerini kullandı.
 
"Peteklerdeki tıkanıklığı açması ve peteklerin yarısının ısınmasına karşı temizliğin önemi var"
 
Petek temizliğinin öneminden bahseden Alpsoy, şu şekilde devam etti:
 
"Peteklerdeki tıkanıklığı açması ve peteklerin yarısının ısınmasına karşı temizliğin önemi var. Yapılan temizliğin basınçlı makineler ile yapılması ve yapıldıktan sonra da eğer paslı yerler varsa oraların muhakkak kontrol edilmesi lazım. Aksi takdirde işi bitirip çıktıktan sonra paslı yerleri ilaç açtığı için bu sefer su sızıntıları meydana geliyor. Bunların önüne geçmek için paslı yerlerin muhakkak temizlenip ek yerlerinin sıkılması gerekiyor."
 
"Petekler daha rahat ısınır"
 
Kombi ve petek temizliği yaptıracaklara tavsiyelerde bulunan Alpsoy, "Kışın gelmesi ile temizliğe rağbet artıyor. Kışın beklenmesine gerek yok. Peteklerin temizlenmesinde 'tasarruf sağlandığı' şeklinde bir söz dolanıyor. Temizlikte kombi daha rahat çalışır. Eğer kirlilik ve tıkanıklık varsa bir tarafı sıcak bir tarafı soğuk kombi 2-3 sefer 15 dakikalık zaman diliminde devreye gireceği için hem elektrik konusunda hem de doğalgaz açısından zarar oluyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Mardin’de, Basın Platformu Çalıştayı yapıldı
  • Midyat’ta, kafe ve restoranlarda geniş çaplı denetim!
  • Mardin ve ilçelerinde toz taşınımı bekleniyor
  • Mardin'de Nisan ayında 67 bin kişi uçtu
  • Midyat’ta öğretmenler, öldürülen meslektaşları basın açıklaması yaptı, iş bıraktı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA