• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaçak kullanım nedeniyle 600 haneye yetecek trafolar, 184 haneye yetmiyor
11 Aralık 2023 Pazartesi 08:50

Kaçak kullanım nedeniyle 600 haneye yetecek trafolar, 184 haneye yetmiyor

Dicle Elektrik, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte dağıtım bölgesindeki alanlarda kesintisiz enerji sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Dicle Elektrik, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte dağıtım bölgesindeki alanlarda kesintisiz enerji sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Soğuk havanın etkisini göstermesiyle birlikte Dicle Elektrik sorumluluk bölgesindeki kırsal alanda kayıt dışı tüketim yüzde 95’e ulaştı.
 
Bunun üzerine dağıtım şirketi, kayıt dışı mücadele kapsamında denetimlerine hız verdi. Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde incelemelerde bulunan ekipler, Kırsal Kocaalan Mahallesi'nde mahalle muhtarının sözlü tacizine uğradığı iddia edildi.
 
Tüm konuşmaların, cep telefonu kamerasıyla an be an kaydedildi.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik yetkilileri, bahse konu mahallede 184 abone bulunmasına rağmen toplam gücü 570 KVA olan 3 trafo bulunduğunu söylediler.
 
Yetkililer "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu regülasyonlarına tabii olan Dicle Elektrik bu yönüyle kamu hizmeti sağlıyor. Kayıt dışı elektrik tüketimini azaltmak adına denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Ancak son yaşanan olay bizleri çok üzdü. Görevi mahallelinin canına ve malına el uzatanlarla mücadele etmek için kanunları uygulamak olan bir muhtarın kamu hizmeti sağlayan ekiplerimize karşı sergilediği tavrı kabul edilemez olarak nitelendiriyoruz. Bu denli yüksek kaçak tüketim olan alanda enerji arzının sağlıklı yapılabilmesi mümkün değil. Sürdürülemez hal alan bu durum yüzünden sık sık trafolar ve iletim hatlarında arızalar meydana geliyor, faturasını düzenli ödeyen ve büyük çoğunluğu oluşturan kesimler, bu yüzden kesintisiz elektrik alma hakkından yoksun bırakılıyor. Kaçak tüketim milli ekonomiye de ciddi biçimde zarar veriyor. Vatandaşlarımızdan kayıt dışı yollara da başvurarak elektrikle ısınmaktan vazgeçmelerini, ısınma gereksinimlerini odun, kömür gibi yöntemlerle gidermelerini istiyoruz." dedi.
 
600 haneye yetecek trafolar, 184 haneye yetmiyor
 
Mahallede kurulu güç hakkında bilgi veren Dicle Elektrik yetkilileri, "Mahallede 570 KVA’lık bir kurulu güç var. Bu da normalde 600 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Ama bu güç, yüzde 95’i bulan kaçak tüketim sebebiyle 184 haneye dahi yetmiyor. Mahalle muhtarının müdahalesi nedeniyle 154 abone ekiplerimize kapılarını açmadı. Ekiplerimiz jandarma gözetiminde ancak 30 aboneyle ilgili işlem yapabildi." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA