• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harran Üniversitesinde Mevlid-i Nebi sempozyumu düzenlendi
18 Ekim 2023 Çarşamba 09:27

Harran Üniversitesinde "Mevlid-i Nebi" sempozyumu düzenlendi

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Hz. Peygamber İnanç ve Doğruluk ’temasıyla ‘17.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’nun açılışı yapıldı.
Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Hz. Peygamber İnanç ve Doğruluk ’temasıyla ‘17.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’nun açılışı yapıldı.
 
İlahiyat Fakültesi tarafından 2005 yılından beri her sene Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen sempozyuma çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.
 
Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda açılışı gerçekleşen sempozyuma akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve misafirler katıldı.
 
Program, Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.
 
 
Sempozyumunda, Şanlıurfa Milletvekili ve İslam Birliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Komisyonu Başkanı Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Müftüsü İbrahim Tolan ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar birer açılış konuşması gerçekleştirdiler.
 
Açılış konuşmalarının ardından Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akpınar tarafından günün anlam ve önemine binaen “Salavât-i Şerîfe” temalı ilahi dinletisi icra edildi.
 
İngiltere Beyan Eğitim ve Kalkınma Kurumu Genel Direktörü Prof. Dr. Selahaddin Arkadân’ın ‘Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) konulu sempozyumun açış konferansının ardından sekiz oturumdan oluşan bildiri sunumlarına geçildi.
 
Birçok ulusal ve uluslararası üniversite ve kurumun katkı sağladığı, yüze yakın bilim insanının bildiri sunduğu 17. Mevlid-i Nebi Sempozyumu, "Değerlendirme ve Kapanış Oturumu" ile sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA