• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halk, dilenci sorununa yönelik çözüm bekliyor
22 Ağustos 2023 Salı 09:24

Halk, dilenci sorununa yönelik çözüm bekliyor

Cadde ve sokaklarda dilenenler ile ilgili konuşan Şanlıurfa halkı, dilencilerin toplatılarak devletin meslek hale gelen dilencilik sorununa çözüm bulumasını talep etti.
Cadde ve sokaklarda dilenenler ile ilgili konuşan Şanlıurfa halkı, dilencilerin toplatılarak devletin meslek hale gelen dilencilik sorununa çözüm bulumasını talep etti.
 
Başta İstanbul gibi büyükşehirlerde insanların manevi ve dini duygularını istismar ederek dilencilik yapanlara yönelik denetimler sürüyor.
 
Merkezi kavşaklarda, vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda tek başına dilenen ya da ailesi tarafından zorla dilendirilen çocuklar ile ilgili bir çalışma yapılmasını isteyen Şanlıurfa halkı, devletin dilencilik sorununa çözüm bulmasını istedi.
 
İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, dilenciliğin bir meslek hale geldiğini söyleyerek devletin dilencileri toplayarak ıslah etmesi gerektiğini belirtti.
 
"İnsanlarımız dilenciliği bir meslek haline getirmiş"
 
Dilencilerin insanların duygularını sömürdüğünü dile getiren ismini vermek istemeyen bir vatandaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi güzel bir uygulama yapıyor. İnsanlarımız dilenciliği bir meslek haline getirmiş, bununla alakalı şehirler arası dilenci sirkülasyonu oluyor. Devletimiz zaten sosyal bir devlet ihtiyacı olan kişiler belediyeye müracaat ettikleri zaman belediyeler ve devletimiz bu konuda ihtiyacı olan insanlara yardımcı oluyor, dilenmeye gerek yok ihtiyacı olan ilgili kurumlara müracaat etsinler. İnsanların duygularını sömürüyorlar ve artık çocukları kullanıyorlar, tartıları kırıp çocukların önlerine koyuyorlar, insanların duygularını suiistimal ediyorlar." dedi.
 
"Şanlıurfa Valiliğin bir çalışma yapması gerekiyor"
 
Ramazan İdem
 
Özellikle trafikte dilenen kız çocuklarının zor duruma düştüğünü ifade eden Ramazan İdem, "Küçük kardeşlerimiz trafikte duruyorlar. Trafikte bazen sıkıntı yaşayabiliyorlar. Bu sıkıntıların giderilmesi için Şanlıurfa Valiliğin böyle bir çalışma yapması gerekiyor. Çalışmalar yapılırken çocuklarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklar ıslah evine mi alınır farklı bir yurda mı götürülür bilmiyorum ama bu şekilde bir çözüm üretilmesi gerekir. Ne yazık ki fakir olmayıp da yapanlar var, çocuklarımız dilencilik yapan çocukları görüp de bunlar bu şekilde para kazanıyorlar. Bizde bu şekilde para kazanalım düşüncesine giriyorlar buda kötü bir hal alıyor. Trafik kurallarına uymuyorlar, uymadıkları için başlarına belalar gelebiliyor." diye konuştu.
 
"Bilmiyorsun ki hangisi iyi hangisi kötü amaçla yapıyor"
 
Ahmet Demir
 
Ahmet Demir ise " Dilencilerin Şanlıurfa'da toplanması bir taraftan iyi bir taraftan kötü olur, ekonomik açıdan iyi olur. Dışarıdan gelen insanlar manzaraya bakıyor içler acısı, mecbur yardımda ediyor ama sen bilmiyorsun ki hangisi iyi hangisi kötü amaçla yapıyor. Eğer toplarlarsa mecbur onları da ıslah evine veya yurtlara alacaklar. Benim yaşımdaki adamlar çalışmıyor, durumu iyi ama dilenmek işine geliyor ve bu şekilde insanları sömürüyorlar, insanlar güvenemiyor. Trafikte insanların dikkatlerini çekiyorlar, insanların dikkati dağılınca trafikte illa bi kaza veya olumsuz bir şey oluyor." şeklinde konuştu.
 
"Devletin onlara yardım etmesi lazım"
 
Abdurrahman İzgördü
 
Devletin dilencilere sahip çıkması gerektiğini belirten Abdurrahman İzgördü, "Dilencilere sadaka vermek iyidir yardımdır, fakirlere bazen görüyorum torbasıyla beraber burada oturanlar var. İyisini kötüsün ayırt etmek lazım kötüler toplandıktan sonra devletin onlara yardım etmesi lazım. Karakoyun tarafında düzlük bir alana kap kurulacak ve Arap kardeşlerime baktıkları gibi onlara da bakabilirler. Devlet isterse olur, hatta iyi olur." ifadelerini kullandı.
 
"Dilencilerin toplanmasını istiyoruz"
 
Songül Tokmakçı
 
Songül Tokmakçı ise dilencilerin saldırısına maruz kaldığını söyleyerek "Sürekli dilenciler karşımıza çıkıyor vermeyince bize küfürler ediyorlar ve saldırmaya kalkıyorlar o yüzden toplanmasını istiyoruz. Zor durumda kalıyoruz artık onları görünce yolumuzu değiştirmek zorunda kalıyoruz. Devlet onlara sahip çıkmalı herhangi bir iş imkânı sunmalı." dedi.
 
"Trafikte gelip her dakika cama vuruyorlar"
 
Furkan Menfa
 
Dilencilerin ıslah edilmesini isteyen Furkan Menfa, "Yol başında ve kaldırım köşelerinde duruyorlar onların yüzünden yoldan giderken dikkatli ve yavaş gitmemiz gerekiyor. Trafikte gelip her dakika cama vuruyorlar camları silmeyin dediğimiz halde gelip camları siliyorlar. Dilenciler Islah edilmeli belki ihtiyaç için yapıyorlar yarın öbür gün bizde bu hale düşebiliriz Allah İnşallah bizi düşürmez." diye konuştu.
 
"Her köşe başında bir dilenci var"
 
Bilal Çalışkan
 
Bilal Çalışkan ise "Hem olumlu hem olumsuz her iki taraftan da sıkıntılı olsa da sıkıntılı olmasa da sıkıntılı. Devletin onlara bakması gerekiyor, dilenci milletin ortasında millete sorun sıkıntı yaşatıyor. Her köşe başında bir dilenci var. Allah yardımcıları olsun belki durumu iyi değil. Aralarında kötü olanlar var, onlar ne olacak, bana zarar verecek biri olursa ben ne yapacağım, alnında zararlı olup olmadığı yazmıyor. Işıklarda devamlı kaza oluyor, sana da kaza yetişebilir, kırmızı ışık durulacak bir yer değil. Devletin kesinlikle sahip çıkması gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA