• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esnaf ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi
17 Ağustos 2023 Perşembe 09:00

Esnaf ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi

Ağır hasarlı binaların bulunduğu bölgede iş yapmaya çalışan Şanlıurfa esnafı, yıkımların yavaş ilerlemesinden dolayı sitem ederek iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.
Ağır hasarlı binaların bulunduğu bölgede iş yapmaya çalışan Şanlıurfa esnafı, yıkımların yavaş ilerlemesinden dolayı sitem ederek iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.
 
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında olan Şanlıurfa'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.
 
Depremden dolayı yıkımın yaşandığı Haliliye ilçesi Bahçelievler bölgesindeki esnaf, yavaş ilerleyen yıkım çalışmalarından dolayı tozlar içerisinde kaldıklarını söyledi.
 
En işlek semtlerden biri olan Bahçelievler'de esnaf, bina yıkım çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istiyor.
 
Ağır hasarlı binaların susuz bir şekilde yıkılmasına tepki gösteren esnaf, belediye yetkililerin yapacağı işi kendilerinin yaptığını ifade etti.
 
Yıkım çalışmalarının yavaş ilerlediğini belirten esnaf İLKHA'ya konuştu.
 
"Belediyenin yapacağı işi ben yapıyorum"
 
Sıddık Çiriş
 
Yetkililerin Bahçelievler semtinde inceleme yapmasını talep eden Sıddık Çiriş, "Bizi insan yerine yok. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi burada yaşayan insanları insan yerine, adam yerine koymuyor. Halimize bakın. Burada insanları resmen ölüme terk ettiler. Böyle bir terbiyesizlik, edepsizlik ilk defa görüyorum. Nerede belediye? Belediyenin yapacağı işi ben yapıyorum. Yan gelip yatsınlar. Bankamatik memurları nerde? Su kamyonundan burayı yıkamasını istedim ama 'ben hortum açamam' dedi. Hortumu açtıramadım. Urfa'da, burada yaşayan insanlara hayvan muamelesi yapılıyor. Bu tozlar nedir, sulama aracı yokmuş. Belediye başkanı yan gelip yatacağına çıkıp burayı gezsin. İnsanların talebini az çok biliyor, görmüyor mu halimizi, ne çektiğimizi görmüyor mu?" dedi.
 
"Yıkımlar bir an önce bitse kendimizi toparlayacağız"
 
Mehmet Toprak
 
Mağdur olduklarını söyleyen Mehmet Toprak, "Depremden 6 ay geçti. Yaklaşık 10 gündür yıkım işine başladılar. Stat apartmanı daha önce yıkıldı, 1-2 bina seçim öncesi göz boyama amacıyla yıkıldı. Daha sonra yıkım işi durdu. Son 1 haftadır yıkıma başlandı. Adeta burası şantiyeye döndü. Mağdur olmuşuz. Müşteri gelmiyor. Ortalık toz duman diye kapımızı açamıyoruz. Müşterilerin girebileceği yer yok. Giriş yok diye sirkülasyon da yok. Maddi olarak çok sıkıntılar yaşıyoruz. Dükkân sahipleri yardımcı olmuyor. Bu yıkımlar bir an önce bitse kendimizi toparlayacağız." şeklinde belirtti.
 
"Yıkımlar başlayınca aniden işler de kesiliyor"
 
Abdulvahap Değirmenci
 
Yıkımlardan dolayı oluşan tozun işlerini olumsuz etkilediğini ifade eden Abdulvahap Değirmenci, "Çekmediğimiz sıkıntı kalmadı, özellikle yıkılan binaların tozları, oluşan hava kirliliği, yolların kapanması ve vatandaşın rahat bir şekilde buralarda dolaşamaması nedeniyle işlerimiz kırıktır. Yıkımlar baya yavaş ilerliyordu, son günlerde aniden hızlandırdılar, 50 metrede bir bina yıkımı yapıyorlar, yıkımlar başlayınca aniden işler de kesiliyor, ondan dolayı işler baya bir kesildi. Binaların bu şekilde hızla yıkılması sonrasından tekrar yapılacak olması güzel bir şey tabiî ki..." diye konuştu.
 
"Yıkılan binaların hiçbirine su dökülmüyor"
 
Ramazan Aslan
 
Yaşanan depremden sonra işlerde duraklama olduğunu belirten çarşı esnafından Ramazan Aslan, "Depremden önce işlerimiz baya düzgündü fakat depremden sonra baya bir duraklama oldu işlerde. Depremden sonra ağır hasarlı binaların yıkılmaması giriş çıkışların olmaması esnafı baya mağdur etti. Yıkılan binaların hiçbirine su dökülmüyor, her taraf toz duman içerisinde kalıyor, tozdan dolayı kimse gelmek istemiyor. Çevre illerde tanıdıklara sorduğumuzda yıkılan binalarda iki taraflı itfaiye araçlarının sulama yaptığını söylüyorlar ama burada yapılan yıkımlarda hiçbirine su dökülmüyor, nadir olarak tek tük binalara su dökülüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA