• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitimci Kolsuzoğlu: Öğrenciler ara tatil döneminde iyice dinlenip eksiklerini tamamlamalı
19 Ocak 2024 Cuma 11:06

Eğitimci Kolsuzoğlu: Öğrenciler ara tatil döneminde iyice dinlenip eksiklerini tamamlamalı

Eğitim öğretim yılının ilk ara tatilinde Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan öğrencilerin iyice dinlenip ve eksiklerini tamamlamaları gerektiğini belirten Eğitimci Mehmet Kolsuzoğlu, öğrencilerin tatilde kendilerini sosyal medyaya kaptırmama
Eğitim öğretim yılının ilk ara tatilinde Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan öğrencilerin iyice dinlenip ve eksiklerini tamamlamaları gerektiğini belirten Eğitimci Mehmet Kolsuzoğlu, öğrencilerin tatilde kendilerini sosyal medyaya kaptırmamaları hususunda uyarıda bulundu.
 
2023-2024 eğitim öğretim yılındaki yarıyıl tatili öncesi son ders zili 19 Ocak Cuma günü çalacak.
 
Yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi başlayıp 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak.
 
Ara tatil ile ilgili Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan öğrencilere uyarılarda bulunan Eğitimci Psikolog Mehmet Kolsuzoğlu, öğrencilerin iyice dinlenmesi gerektiğini ifade etti.
 
İLKHA aracılığıyla öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kolsuzoğlu, öğrencilerin kesinlikle kendilerini sosyal medyaya kaptırmaması gerektiğini aktardı.
 
"Öğrencilerimizin ister istemez bir dinlenmeye ihtiyacı var"
 
Kolsuzoğlu, "Öğrencilerimiz genel anlamda dönemi güzel bir şekilde tamamladı. Gruplarımız genelde TYT-AYT gruplarıdır.  Öğrencilerimizin ister istemez bir dinlenmeye ihtiyacı var. Öğrencilerimiz, eksiklerini tamamlayıp, tatillerini değerlendirerek ikinci döneme daha hazır olacaklardır. Dönemin temposu şu an başlıyor, yani yaklaşık 4 ile 5 ay arasındaki bir süremiz sınava kalacak. Bu süre zarfında öğrencimiz bu zaman dilimini çok iyi değerlendirirlerse inşallah herkes hedefine ulaşmış olacak. İkinci dönem tamamen AYT gruplarımızın dersleri ve TYT öğrencilerimizin anlamadığı dersler ve ek derslerle, dersleri pratik bir şekilde tamamen pekiştirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Öğrencilerimize tavsiyem; sakin olmaları ve kendilerine güvenmeleridir"
 
Öğrencilerin ara tatilde dinlenmesini ve eksikliklerini gidermesini tavsiye eden Kolsuzoğlu, "Öğrencilerimiz ara tatilde biraz dinlensinler, eksikleri varsa eksiklerini tamamlasınlar. Okullar 15 gün tatil oluyor, biz kurumlar 1 hafta tatil ediyoruz. Bir haftadan sonra zaten 4 ile 5 ay arasındaki bir zaman dilimiz kalıyor. Bu süre zarfında öğrencilerimizin sorumluluğu tamamen artıyor. Öğrencilerimize tavsiyem; sakin olmaları ve kendilerine güvenmeleridir. 4 buçuk veya 4 ay gibi bir süreyi güzel değerlendirilirse, istedikleri hedefe ulaşırlar." dedi.
 
"Öğrenciler, kendilerini Sosyal medyaya kaptırmamalı"
 
Ara tatilde sosyal medyadan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Kolsuzoğlu, "Sosyal medyayı, sınav öğrencisi için kesinlikle doğru bulmuyorum. Sosyal medyadan mümkün mertebe uzaklaşmalılar. Sosyal medyayı hayatımıza ne kadar koymazsak, o kadar iyi olur. " diye konuştu.
 
"Düzenli bir tekrarlarını yapsınlar, eksiklerini belirlesinler"
 
Kolsuzoğlu, son olarak şunları söyledi: "Öğrenciler kendilerini yoracak veya üzecek şeylerden uzak dursunlar, biraz dinlensinler. Günlerini evde geçirecekleri için sosyal medyadan uzak dururlarsa iyi olur. Düzenli bir şekilde tekrarlarını yapsınlar, eksiklerini belirlesinler. Bunlar doğrultusunda bizlerin de yardımıyla güzel bir yol izlersek inşallah öğrencilerimizin tamamı başarılı olur." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA