• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim Bir-Senden Kulp İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün darp edilmesi olayına tepki
08 Kasım 2023 Çarşamba 09:06

Eğitim Bir-Sen'den Kulp İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün darp edilmesi olayına tepki

Diyarbakır Kulp İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Cengiz'in ihaleye katılma konusunda anlaşmazlık yaşadığı kişiler tarafından darp edilmesi olayına tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklamas
Diyarbakır Kulp İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Cengiz'in ihaleye katılma konusunda anlaşmazlık yaşadığı kişiler tarafından darp edilmesi olayına tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.
 
İddialara göre, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılacak ihaleye başvuran şahıs veya şahısların evrakları sistem tarafından reddedildi. Durumu kabullenmeyen şahıs veya şahıslar kurum yetkililerini suçlayarak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Cengiz'i darp etti.
 
Şube Müdürü Mehmet Cengiz'in darp edilmesi olayını sert bir dille kınayan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak saldırganların cezalandırılması gerektiğini söyledi.
 
Yapılan basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.
 
"Arkadaşımıza şiddet uygulayan şahıs 24 saat sonra serbest bırakıldı"
 
Eğitim çalışanlarının neredeyse gündelik rutini haline gelen şiddetin, yeterli ve gerekli önlemler alınmadığı için eğitim çalışanlarını tehdit etmeye ve can yakmaya devam ettiğini söyleyen Tekdemir, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde cereyan eden hadiseye değinerek şunları söyledi:
 
"İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü arkadaşımız Mehmet Cengiz, görevini hukuk ve mevzuat çerçevesinde yapmaya çalıştığı sırada kişisel çıkarlarını usulsüz bir çerçeveyle idareye dayatan kişiler tarafından yumruklu saldırıya uğrayarak darp edilmiştir. Arkadaşımızı darp eden şahıs müteaddit dosyaları ve sabıkası bulunan, akla ziyan bir biçimde Milli Eğitim’in yaptığı ihalelere katılma cüreti ve imkânı görerek ihaleye fesat karıştırma teşebbüsünde bulunabilmiş, amacına ulaşamayınca da eğitimci arkadaşımıza şiddet uygulamıştır."
 
Saldırgan şahsın gözaltı sonrasında serbeste bırakılmasını eleştiren Tekdemir, "Daha acı olanı ise eğitimci arkadaşımıza şiddet uygulayan şahsın 24 saat kolluk kuvvetlerinin gözetiminde kaldıktan sonra serbest bırakılmış olmasıdır. Tek başına bu durum, eğitim çalışanlarının güvencesiz ortamda, eğitim çalışanlarını şiddet ortamının mağduru kılan hukuki zaafiyetlerle karşı karşıya oldukları bir zeminde ve yetersiz mevzuat düzenlemeleri altında görevlerini ifa ettiklerinin açık göstergesi olmuştur." dedi.
 
"Eğitimciler, her türlü şiddet ve saldırılar karşısında savunmasız, korumasız bırakılmıştır"
 
Tekdemir, "Eğitimciye saldırı geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte ve birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimciler, yaptıkları işin onur, önem ve ağırlığına uygun hayat ve çalışma şartları sağlanmadığı gibi, her türlü şiddet ve saldırılar karşısında savunmasız, korumasız bırakılmıştır. Eğitim çalışanlarının emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren yaklaşımlar, politikalar, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Eğitim çalışanlarını önemsizleştiren uygulamalar mesleğin onur ve itibarını zedelemiştir, zedelemektedir. Yaşanan mesleki erozyon eğitim çalışanlarını savunmasız bırakmış, saldırılara açık hâle getirmiştir." ifadelerini kullandı.
 
Şiddeti eğitimle yok etmenin ilk aşamasının kesin bir anlayış ve program değişikliği olduğunu dile getiren Tekdemir, "Mevcut eğitim paradigmasının ve programlarının şiddeti önlemediği, bilakis şiddete yatkın psikolojileri beslediği artık görülmelidir. Sorun üreten bir sistem çare olamaz. Yapılması gereken, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim programına geçmektir. Ancak şu da bilinmelidir ki, bir tek sebebi ve kaynağı olmayan şiddet, ancak topyekûn bir duyarlılık ve bilinçle önlenebilir." şeklinde konuştu.
 
"Şiddet uygulayan saldırganların hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını talep ediyoruz"
 
Şiddet konusunu yıllardır dile getirdiklerini sözlerine ekleyen Tekdemir, "Buradan bir defa daha çağrıda bulunuyoruz: Her geçen gün yönünü biraz daha kaybeden; saygı, sevgi, hoşgörü ve sabır gibi değerlerimizi örseleyen şiddetin toplum hayatından topyekûn çıkması, eğitim çalışanlarının bir daha şiddetin kurbanı olmaması için caydırıcı hükümler içeren yasal düzenlemeler, ötelenmeden ve ertelenmeden derhal ve mutlaka çıkarılmalıdır." diye belirtti.
 
Tekdemir, "Eğitim-Bir-Sen olarak, Kulp İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mehmet Cengiz'e yönelik şiddet filini kınıyor, şiddet uygulayan saldırganların hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını talep ediyor, caydırıcı hükümler içeren yasal düzenlemenin çıkarılması konusunun da takipçisi olacağımızı da buradan bir kez daha ifade ediyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA