• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda enkaz altından çıkarılan değerli eşyalar ailelere teslim ediliyor
08 Mart 2023 Çarşamba 08:05

Diyarbakır'da enkaz altından çıkarılan değerli eşyalar ailelere teslim ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki 4 binanın enkazından geriye acı dolu hayat hikayeleri ve hatıralar kaldı.
Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki 4 binanın enkazından geriye acı dolu hayat hikayeleri ve hatıralar kaldı.
 
Bağlar Belediyesi tarafından toplanıp atık geliştirme merkezinde bir araya getirilen eşyalarını almaya gelen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşıyor. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, geriye kalan hatıraları ve eşyalarıyla teselli buluyor.
 
Büyük bir özenle topladıkları eşyaları polis ekipleri gözetiminde vatandaşlara teslim ettiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Kaybettiğimiz vatandaşlarımızdan dolayı acımız çok büyük. Geriye kalan eşyaları yakınlarına ulaştırarak en azından hatıralarının yaşamasını istedik." dedi.
 
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu yerleşim yerlerinden olan Bağlar’da asrın felaketinde yıkılan 4 binanın enkazından çıkarılan eşyalar önce bir merkezde toplandı, ardında hayatını kaybeden aile ve vatandaşların yakınlarına teslim edilmeye başlandı.
 
Günlerce devam eden eşya toplama işlemlerinde ilk önce molozlar kaldırılarak eşyalara ulaşıldı, ardında da belediyeye ait araçlara yüklenen eşyalar Bağcılar Mahallesi’nde bulunan atık geliştirme ve toplama merkezine getirildi. Burada belediye personelince sınıflandırılan eşyalar, depremde yıkılan Dündar, Serin 2, Yoldaş ve Hisami Apartmanları için ayrılan departmanlara yerleştirildi.
 
Enkazdan çıkarılan eşyalar arasında sporcu madalyaları, Kur'an-ı Kerim’ler, ders ve okuma kitapları, bisikletler, çocuk oyuncakları, yatak ürünleri, mutfak eşyaları, giysi çeşitleri, çeyizlik eşyalar, süs eşyaları, takılar, önemli evrak ve belgeler, okul çantaları, tespihler, namazlıklar ile elektronik eşyalar yer alıyor.
 
Tek tek temizlenen ve sınıflandırılarak hazır hale getirilen eşyalar, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına teslim ediliyor. Duygu dolu anlar yaşayan vatandaşlar, gözyaşları içerisinde eşyalarını teslim alırken, gösterilen hassasiyet ve duyarlılık için yetkililere teşekkür etti.
 
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, enkazdan çıkarılan eşyaların ailelere teslim edildiğini belirtti. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlardan dolayı derin bir acı yaşadıklarını belirten Beyoğlu, "Gidenleri geri getiremeyiz ancak aziz hatıralarını yaşatabilir ve geride kalanlara bir nebze de olsa teselli verebiliriz diye düşündük. Molozların altında büyük bir özenle bu kıymetli eşyaları çıkarıp araçlarımızla atık merkezimizde topladık. Burada tek tek sınıflandırdık, temizledik ve depremde hayatını kaybeden ailelerin ve vatandaşların yakınlarına ulaştırdık. Vatandaşlarımız gelip eşyalarını alıyor. Emniyet güçlerimizin gözetiminde bu işlemler yapılıyor. Vatandaşlarımız duygu dolu anlar yaşıyor, gözyaşları içerisinde eşyalarını teslim alıyor. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA