• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda 14’üncü Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
27 Nisan 2023 Perşembe 07:57

Diyarbakır'da 14’üncü Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından düzenlenen 14’üncü Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışı, Yurtdışından temsilcilerin katılımıyla Diyarbakır'da gerçekleşti.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından düzenlenen 14’üncü Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışı, Yurtdışından temsilcilerin katılımıyla Diyarbakır'da gerçekleşti.
 
26-30 Nisan tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak tarım ve hayvancılık sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği 14’üncü Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı açılışı yapıldı.
 
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuar açılışına 20 ilden 108 firma temsilcileri katıldı.
 
Fuarın açılışına Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, Diyarbakır Ziraat Odalar Birliği Başkanı Cevat Delil, Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hameet Mecid Rebethki katıldı.
 
 
Fuar açılışında bir konuşma yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, “Sulama teknolojisi ile ilgili önemli fuarlar var. Tarım sanayinin kuluçkasıdır. Tarımsal sanayisini geliştirmeyen hiçbir ülkenin sanayisi gelişemez. Toprağımız var, Diyarbakır'ın sulanabilir arazisi toplam arazisinin yüzde 60'ından fazladır. Bu dünya ortalamasının çok üstünde bir rakamdır. Bu toprakları suyla buluşturmamız lazım. Çevremizdeki bütün illeri direkt etkileyen bu sulama kanallarının bir an önce yapılarak bu toprakların doğru bir şekilde suya kavuşması lazım. Bunun için çalışmamız gerekmektedir. Biz elimizden geleni nasıl yapıyoruz? Biz çiftçimize toprağı nasıl sulaması gerektiği nasıl ekin ekmesi gerektiği modern teknolojinin ne olduğu verimliliğin nasıl artması gerektiği ile ilgili olarak bu tür fuarları düzenliyoruz. Biz kentteki sivil toplum kuruluşları olarak bu kent için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hükümet tarımsal desteklerle üretimi güçlendirmeli. Biz sivil toplum kuruluşları olarak çiftçilerimize yönelik her türlü desteği vermeye çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından davetliler açılış kurdelesini kesti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA