• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır Valisi Su, buğday hasadı programına katıldı
22 Haziran 2023 Perşembe 08:28

Diyarbakır Valisi Su, buğday hasadı programına katıldı

Buğday hasadına katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali İhsan Su, 2 milyon 800 bin dekar alanında bir ekimle 1 milyon 200 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.
Buğday hasadına katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali İhsan Su, 2 milyon 800 bin dekar alanında bir ekimle 1 milyon 200 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.
 
Sur İlçesi Bağpınar Mahallesinde gerçekleşen buğday hasadı etkinliğine Vali Ali İhsan Su'nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çiftçi, Bağlar Kaymakamı ve Sur Kaymakam Vekili İsmail Pendik, İl Tarım Müdürü Mustafa Ertan Atalar, çiftçiler, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
 
Vali Ali İhsan Su, çiftçilerle bir süre sohbet edip bilgi aldıktan sonra biçerdöverin direksiyonuna geçerek buğday hasat etti.
 
Hasadın ardından açıklamalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın birçok sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
 
Kentin 7 milyon dekar tarım alanına sahip olduğunu kaydeden Vali Su, "Diyarbakır 15,3 milyar lira tarımsal üretim değeri ile Türkiye'de 7'inci. sırada. Yani biz Diyarbakır ili olarak hakikaten tarımsal anlamda önemli bir yere sahibiz. Şimdi bu tarımsal alanlarımızdan yaklaşık hububat alanımız 3,5 milyon dekar, 3,5 milyon dekar alanda hububat ekimini gerçekleştiriyoruz. Bunun yaklaşık 2 milyon 800 bin dekarında buğday, 700 bin dekarında da arpa ekimi gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Tarım sektöründe önemli bir potansiyele sahip olan Diyarbakır'ın bu potansiyelini daha iyi değerlendirmek için de çalışmalar sürdürdüklerini belirten Vali Su, "Üreticimize bu anlamda çok önemli destekler veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Buğday fiyatları açıklandı malumunuz çiftçimiz memnun, bu anlamda çok güzel bir fiyat verildi. Bu da çok güzel, inşallah gittikçe de buğday, arpa üretiminin daha da gelişmesine çok önemli bir katkı sağlamış olacak. İlimiz açısından söylüyorum, inşallah bu sene 2 milyon 800 bin dekar civarında bir ekilişle 1 milyon 200 bin ton civarında bir rekolteyi bu yıl inşallah ilimizde bekliyoruz, tahmin ediyoruz. Malumunuz 6 Haziran itibarıyla ilimiz genelinde hububatlar ile ilgili hasat dönemimiz başladı, şu anda devam ediyor. Özellikle kuru tarım yapılan arazilerimizde hemen hemen yüzde 50'nin üzerinde hasat gerçekleştirildi, halen de devam etmekte. İnşallah sulu ekim alanlarında da bu ay sonu itibariyle hasada başlamış olacağız. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli, bol kazançlar diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA