• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi tıp fakültelerine 60 öğrenci kazandırdı
25 Ağustos 2023 Cuma 08:33

Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi tıp fakültelerine 60 öğrenci kazandırdı

Diyarbakır’da başarıları ile adeta marka olan Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, bu yılki YKS yerleştirme sonuçlarıyla yeni bir rekora imza attı.
Diyarbakır’da başarıları ile adeta marka olan Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, bu yılki YKS yerleştirme sonuçlarıyla yeni bir rekora imza attı.
 
Bu yıl mezun olan öğrencilerden 71’i Türkiye’nin gözde üniversitelerinin popüler bölümlerine yerleşirken bunlardan 60’ı tıp fakültesi kazanma başarısı gösterdi.
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mahmut Ercil, Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesinin sadece Diyarbakır'da değil, bölgede en iyi okul olarak kabul edildiğinin altını çizdi.
 
Mezun istatistikleri ile ilgili yaptıkları çalışmaları paylaşan Ercil, "Yaptığımız çalışmalarda bu yıl öncesi mezun olan binlerce öğrencimizin üniversitelere yerleştiğini, bunların da bin 200'ünün tıp fakültesini kazandığını belirledik. Göreve geldiğimiz günden beri hem akademik hem de sosyal başarıların artması konusunda yoğun bir mesai harcadık. CFL gerek TÜBİTAK, TEKNOFEST, akıl ve zeka Oyunları gibi alanlarda Türkiye dereceleri elde ederek gerekse de bu yılda ispatladığı gibi akademik başarısıyla göz doldurdu." dedi.
 
Bu yıl mezun olan öğrencilerden 70’inin yerleşmesi ve 60'ının da tıp fakültesini kazanmasının kendilerini son derece mutlu ettiğine vurgu yapan Ercil, "Önceki yıllardan mezun olup bu yıl yerleşen öğrencilerle bu sayının yüzün üstüne çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu gurur başta öğrencilerimiz ve aileleri ile beraber CFL öğretmen ve idarecileri olmak üzere tüm Diyarbakır eğitim camiasınındır." ifadelerini kullandı.
 
Okul rehberlik öğretmeni Murat Yiğitoğlu ise "Okulumuzda etkin bir rehberlik programı uyguladık. Bu yıl mezun olan öğrencilerimize 11'inci sınıftan başlayarak eksikliklerinin tespiti ve çözümü konusunda deneme sınavları uyguladık. Birebir ve grup rehberlik çalışmalarıyla süreci yakından takip ettik. Her öğrencimize adeta bir eğitim danışmanı olduk ve bu büyük başarıyı beraber yakaladık. Öğrencilerimize tercih sürecinde de yardımcı olduk ve bu güzel tablonun oluşmasında katkıda bulunduk." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA