• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demir korkuluklar insan güvenliği için önem arz ediyor
16 Ağustos 2023 Çarşamba 08:25

Demir korkuluklar insan güvenliği için önem arz ediyor

Hırsızlık olayları ve özellikle çocukların balkon ve pencereden düşmesinin engellenmesi için önem arz eden demir korkuluklara talep arttı.
Hırsızlık olayları ve özellikle çocukların balkon ve pencereden düşmesinin engellenmesi için önem arz eden demir korkuluklara talep arttı.
 
Son zamanlarda artan hırsızlık, balkondan ve pencere düşme olayları artmış durumda. Yaşanan bu olaylara karşı vatandaşlar, can ve mal güvenliğinin sağlanması için demir korkuluklara rağbet ediyor.
 
Evde özellikle annelerin dalgınlığı sonucu pencereye veya balkona tırmanan çocuklar aşağıya düşmesi sonucu acı olaylar yaşanabiliyor.
 
Pencere ve balkonlara demir korkuluklar takılarak insanların kendini güvene alması gerektiğini söyleyen kaynak ustaları konu ile ilgili İLKHA'ya konuştu.
 
Demir korkuluğun insanların güvenliği, insanların zarar görmemesi ve özellikle çocukların aşağıya düşmemesi için önemli olduğuna vurgu yapan ustalar, demir korkuluğun maliyetinin de fazla olmadığını söyledi.
 
"Balkonlarınızı ve pencerelerinizi sağlam etmeniz için demir korkuluk takın"
 
Necati Beyaz
 
Balkonların ve pencerelerin sağlamlığı için demir korkulukların önemli olduğuna işaret eden Necati Beyaz, "Urfa şartlarına göre birinci katlarda özellikle hırsızlık olayı çok oluyor. Demir korkuluk bir nevi mecbur olmuş. Artık birinci katlara demir korkuluk takılıyor. Üst katlarda ise çocukların aşağıya düşmesi var. Üst katlara da demir korkuluk takıyoruz. Müşterinin bize talepleri demir korkuluktur. Demirin sağlam ve daha güvenli olduklarını bildikleri için demir tercih ediliyor. Üst katlarda annelerin çalışması ve bir anlık dalgınlıktan dolayı çocuklar pencereden, balkondan düşüyor. Şanlıurfalı vatandaşlarımıza çağrımızdır; balkonlarınızı ve pencerelerinizi sağlam etmeniz için demir korkuluk takın." dedi.
 
"Çocuklar bilinçsiz bir şekilde pencerelere ve balkona yönelip düşüyorlar"
 
Beyaz, çocukların bilinçsiz bir şekilde balkon veya pencereden düştüğünü söyleyerek "Demir korkuluğun günümüz şartlarına göre alüminyuma ve cama göre fiyatı uygundur. İnsanlar özellikle de bayanlar ev işlerine daldıkları için çocuklar bilinçsiz bir şekilde pencerelere ve balkona yönelip düşüyorlar. Bu olayların yaşanmaması için balkon ve pencerelerini sağlamlaştırsın." ifadelerini kullandı.
 
"İnsanlar acı çekmesin diye demir korkuluk yapmalarını öneriyoruz"
 
Mustafa Akça
 
Demir korkulukların özellikle üst katlara talep edildiğini belirten Mustafa Akça, "Demir korkuluk insanların güvenliği, insanların zarar görmemesi ve özellikle çocukların aşağıya düşmemesi için önemlidir. Demir korkuluğu genelde her kata yapıyoruz ama özellikle üst katlar talep ediyor. İnsanların önlemini almasını istiyoruz. İnsanlar rahatsızlık yaşamasın, acı çekmesin diye demir korkuluk yapmalarını öneriyoruz." diye konuştu.
 
Akça, "Son zamanlarda çocukların balkondan düşüp öldüğünü biliyoruz. O yüzden demir ve alüminyum korkuluk yapılmasını öneriyoruz. İnsanlar balkonlara demir korkuluk yapsınlar ki kimse zarar görmesin. Kimse canından olmasın." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA