• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirtte toplu açılış töreninde konuştu
05 Aralık 2021 Pazar 10:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisinin açılış töreninde konuştu.
Siirt’e kazandırılan toplam yatırım bedeli 2,5 milyar lirayı geçen 75 kalem eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştirdiğini ifade eden Erdoğan, HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisinin, 102 milyon dolarlık yatırım bedeli ile Siirt ve ülke için önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.
 
Erdoğan, şöyle konuştu:
 
“Şöyle tabi gençler var aramızda onlar bilmezler. Fakat biz 20 yıl öncesine gidelim. Ne havaalanı, ne havaalanından buraya böyle bir yol var mıydı, Üniversitemiz var mıydı? Şimdi maşallah yolumuz çift gidiş çift geliş gayet güzel. Yılda 50 bin ton üretimle başlayıp ilave yatırımlarla önce 120 bin sonra 250 bin ton kapasiteye çıkacak bu tesis şehrimize yapılan en büyük sanayi yatırımıdır. Tesiste ilk etapta 500 kişi ile açılacak. İleride 3 bin kişiye çıkacak ardından 7 bin 500 kişiye burada iş sağlanacak.”
 
"PKK saldırılarını değil üretimi istihdamı konuşacağız"
 
Dışa bağımlı olduğumuz çinko ithalatı için harcanan paranın önemli bir kısmı ülkede kalacağı gibi önemli bir ihracat kapsının da açılacağına dikkat çeken Erdoğan, “Açacağımız tesisler yeni ekonomi politikamızın ne derece doğru olduğunu ortaya koyuyor. Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme üzerine kurulu yeni ekonomi programımızın ne derece doğru olduğunun ispatıdır. Siirt'ten Hakkari'ye kadar bu tesisin geniş faaliyet alanında terörü, teröristlerin saldırılarını değil üretimi istihdamı konuşacağız. Cudi'nin, Kato'nun adı terörle değil inşallah yatırımla anılmaya başladıysa büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası hedefine emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
 
"Zarova Köprüsü konforlu bir seyahat imkanı sunacak"
575 milyon liralık yatırım olan Şirvan Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni de hizmete açıldığını ifade eden Erdoğan, “Siirt Eruh yolu üzerindeki Zarova Köprüsü'nün açılışını da bugün buradan resmen yapıyoruz. Bu ulaşım yatırımı 57 kilometrelik yolun en kritik yeri Zarova Köprüsü ile sizlere güvenli, hızlı, konforlu bir seyahat imkanı sunacaktır. Bir başka önemli ulaşım yatırımı da Siirt şehir geçişinin yapımı tamamlanan 11,5 kilometrelik kısmıdır. Pervari yoluyla alakalı olarak 1 milyar maliyetle inşallah en geç önümüzdeki yol ihalelerinde Pervari'nin de ihalesi önüme geliyor ve onun da ihalesini yapacağız.” bilgisini verdi.
 
"Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları yapıyorlar"
 
CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun TÜİK olayını değerlendiren Erdoğan, “Bunlarda edep, adap yok. Dün de TÜİK'e randevu filan almadan oraya da gitmek istedi. TÜİK'te buna randevu vermedi. Gittiler kurumun önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları zaten yapıyorlar.Buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum: “Bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi de siyaset meydanında çık karşımıza.” Tabii bu işler kaset kumpası ile genel başkanlık koltuğuna oturmaya benzemez. Gerçi bu zat, sürekli yalan söyleyerek sürekli iftira atarak siyaseti de kirletiyor. Hiç değilse orada biz hak ettiği cevabı verme imkanına sahibiz” ifadelerini kullandı.
"Ülkeyi ihracatla büyüteceğiz"
 
Ülkeyi yatırımla istihdamla, ihracatla büyüteceğiz” diyen Erdoğan, “ Bunların yanında varsa kim var? (İP). Kim var? Terör örgütünün beslediği malum parti var. Bunların varsa daha iyi alternatifleri söylesinler onu tartışalım. Düşünü gayri milli diyor. Kime? Erdoğan'a oy verene. Erdoğan'a bu milletin yüzde 52'si oy verdi. Sen kimsin de Erdoğan'a oy verenlere gayri milli diyorsun? Adama ne derler, hadi oradan. Sen önce seçim kazanma nedir bunu öğren. Bırakın yeminli Türkiye düşmanlarına göz kırpmayı, bırakın yalan yanlış bilgilerler insanları töhmet altına sokmayı. Bırakın üç kuruşluk kar için memlekete çeyrek asırlık zarar vermeyi. Terör örgütünün beslemeleriyle beraber yürümüyorlar mı? İşte ben inanıyorum ki Siirt 2023'te bunların topuna birden gereken dersi verecek. Bir yanlarına terör örgütü güdümündeki partiyi almışlar. Bir tarafta kendini tanımlamakta zorlanan partiyi almışlar. Arkalarına da kırık dökük ne varsa takmışlar.” şeklinde konuştu
 
Yüksek faiz ve yüksek enflasyonun sembolü IMF'yi yıllarca bize dayattılar
 
Yıllarca ekonomide iliğimizi sömüren yüksek faiz ve yüksek enflasyonun sembolü olduğu IMF'yi bize dayatanların rahatsız olduğunu ifade eden Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
OECD Türkiye büyüme rakamlarını veriyor. Türkiye'yi 10’uncu gösteriyorlar. Şu anda en büyük büyüme özelliğine sahip ülkelerden biri Türkiye. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında, dünyada en yüksek büyüme oranını biz yakaladık. CHP IMF'cidir. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok. Biz artık kendimize yetiyoruz. Merkez Bankası’nın rezervi 27 buçuk milyar dolardı. Şimdi 126 milyar dolara çıktı. Nereden nereye. Fakat bu CHP, yanına taktığı bazı o tipler ile adeta arkasında boş teneke… Ne diyorlar işte biz şuraya çıkarmıştık. Şunu bir defa bilmeniz lazım benim başbakan olduğum yerde senin sesin çıkabilir mi? Utanmadan sıkılmadan ben şunu yaptım, ben bunu yaptım. Ya sen neyi yaptın? Başbakan benim. İmzayı ben attım. Ben bunu yaptım diyorsun. İnsan utanır.”
 
Faiz, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir illettir
 
Halkın çektiği sıkıntıları yakından ettiğini dile getiren Erdoğan, “Son 3 yıldır, bize ekonomimizle saldırıyorlar. Salgını küresel ekonomilerde yol açtığı krizlerde ülkemizin yaşadığı bu süreç birleşince bir süredir dengesiz kur ve fiyat anlayışı ile karşılaştık. Bir yandan yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme. Bu odakla yeni ekonomi politikamızı güçlendirirken, diğer yandan insanlarımızın günlük hayatlarında karşılarına çıkan sorunları çözecek adımlarımızı atıyoruz. Sanayicilerimizi, işletmecilerimiz, esnaflarımızı yüksek faize karşı destekleyecek paketleri devreye alıyoruz. Tayyip Erdoğan dün de düşük faiz diyordu, bugün de diyor. Yarında diyeceğim. Asla buradan taviz yok. Çünkü faiz, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir illettir. Üretenin ve istihdam sağlayanın daima düşük faiz ile yanında olacağız. Çalışanlarımızı enflasyona ve fiyat artışlarına karşı koruyacak tedbirleri de uygulamaya başladık. Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı ücret oranlı ücret artışları özel sektöre de yol gösterici olmaktadır. İnşallah asgari ücreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek, dar gelirli insanlarımızı ferahlatacağız.” dedi.
 
“Diğer kamu çalışanlarının da haklarını gözetecek adımları atmayı sürdüreceğiz”
 
Sağlık sisteminin kritik kadroları olan uzman ve pratisyen hekimlerin kamuda çalışmayı sürdürmelerini teşvik edecek ilave ücret artışları yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Öğretmenlerimiz için yeni meslek kanunu ile ilave imkanlar getiriyoruz. Diğer kamu çalışanlarının da haklarını gözetecek adımları atmayı sürdüreceğiz. Özel sektörümüzün de önümüzdeki dönemde genel olarak istihdamı yükseltme yanında nitelikli iş gücünü korumaya dönük bir ücret politikası izleyeceğine inanıyorum. Böylece ekonomide sağlanan olumlu gelişmelerin tüm kesimlerin faydasına olacak şekilde yayılmasını hedefliyoruz. Yüksek fiyat artışlarının bir kısmı enerji ve gıda başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki aşırı yükselmeden kaynaklanıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA