• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan Arınçın ifadelerini fitne ateşi olarak nitelendirdi
23 Kasım 2020 Pazartesi 05:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arınç'ın ifadelerini "fitne ateşi" olarak nitelendirdi

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalarla yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı'yla ilişkili hâle getirilemez." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta, Gümüşhane, Kastamonu, Sinop ve Burdur 7'inci Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.
 
Salgının yeni dalgasının tüm dünyayla birlikte ülkeyi de etkisi altına aldığını vurgulayan Erdoğan, bu sebeple insan hareketliliğini mümkün olduğu kadar azaltarak virüsün bulaşma hızını düşürecek ilave tedbirler almak mecburiyetinde kaldıklarını belirtti.
 
Erdoğan, "Milletimiz TMM diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarıyla bu tedbirlere hassasiyetle riayet ederse inşallah birkaç hafta içinde salgın grafiğinin boynunu yeniden aşağı çevirmeyi başaracağız. Aksi takdirde sınırlamalara devam etmek, hatta belki ilave tedbirler almak durumuyla karşı karşıya gelebiliriz." ifadesini kullandı.
 
"Hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı'yla, Hükûmetimizle, Partimizle ilişkili hâle getirilemez"
 
Son günlerde Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında gündemde yer alan açıklamalarına atıftan bulunan Erdoğan, "Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı'yla, Hükûmetimizle, Partimizle ilişkili hâle getirilemez. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur." dedi.
 
Teröre bulaşmış, terörle el ele, kol kola yürüyenlerin hiçbir zaman ne yanlarında ne de dirsek teması hâlinde oldukları kişiler olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar bizim yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börülerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulamaz. CHP'nin ve arkasındaki mahfillerin dümen suyuna girenlere, 'Siz gidin heykellerinizle, iç kavgalarınızla, karanlık pazarlıklarınızla uğraşın, düşün bu ülkenin ve milletin yakasından.' diyoruz. Türkiye'yi dışarıya şikâyet ederek, başka ülkelerin yönetimlerine bize nasıl ve nerelerden saldıracaklarının akıllarını vererek, dün söylediğini bugün yalanlayarak siyaset yaptığını sananların sonu hüsran olacaktır. Gezi eylemlerini organize edenlerin savunucu olamayız."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarının finansörlüğünü yapanların hiç bir zaman savunucusu olmadıklarının altını çizerek, "Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza, Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavala'larla, onlarla hiçbir zaman bir arada olamayız. Kobani'yi unutamayız. Biz Diyarbakır'da Kürt kardeşlerimizi öldürenlerle, onların savunuculuğunu yapamayız. Hukuka sarılarak onların savunmasını yapmaya girenler kusura bakmasınlar artık şunu bilmeleri lazım ki AK Parti hiçbir zaman bunları savunmamıştır, savunmaz. Ama AK Parti Diyarbakır'da öldürülen Yasin Börü kardeşlerimizin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.
 
Açıklamalarının devamında Erdoğan, 18 yıllık AK Parti hükümeti döneminde hayatta geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA