• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir Belediyesi MARMEK ile 47 Bin Kadına Ulaşacak
16 Ocak 2018 Salı 16:56

Büyükşehir Belediyesi MARMEK ile 47 Bin Kadına Ulaşacak

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, şehirde kadınları önemseyen bir yapıda olduklarına değinirken, il genelinde 47 bin kadına bilgi ve becerilerini arttıracak meslek edindirme ve hobi kursları açacaklarını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde kadına yönelik çalışmalarıyla başarılı çalışmalara imza atıyor. Mardin’de 1 yıl içinde kadınlara has projeler ile ilgili birçok projenin ilk defa gerçekleşmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kadınların bilgi ve becerilerini arttıracak ve meslek edinmelerinin önünü açacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. Bu bağlamda Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde meslek eğitim merkezi (MARMEK) açılıyor. Merkezde açılacak kursların yanı sıra kadınların taleplerini de gözeten bir yapıda farklı kurslar da açılabilecek. 47 bin kadının kurs görmesi planlanan merkez kendi alanında rekor bir rakamla hizmet vermiş olacak.

Kadınlarımıza değer veriyoruz

“İlimiz kadınlarımız için güzel projelerin can bulduğu örnek bir şehir oldu” ifadesini kullanan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimiz her yönüyle gelişen ve değişen bir şehirdir. 1 yıl içinde hizmet rekoru kırdığımız şehrimizde insan odaklı çalışmalar ile de takdir topluyoruz. İnsana yatırım yapan bir belediyecilik anlayışıyla örnek olmaktayız. Kadınlarımızın hayata katılmaları ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarını hedefleyen projeler de Büyükşehir Belediyemizce gerçekleştirilmektedir. Bu konuda başarı kaydedecek bir çalışmaya daha start veriyoruz” dedi.

Kurumsal bir yapıda kurslarımız açılacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi’nin (MARMEK) hizmetlerine başlayacağını müjdeleyen Yaman, “Kısa süre açtığımız meslek edindirme kurslarına kadınlarımız yoğun bir ilgi göstermişti. Biz bu kursları daha kurumsal bir şekilde açmak istedik. Bu nedenle MARMEK’i kurduk. Kurslara gelmek isteyen kadınlarımız Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı’na müracaat edebilirler. Bizler açtığımız kursların yanı sıra kadınlarımızın da talepleri ile farklı kurslarda açacağız. Bu yıl içinde kurslar ile 47 bin kadına ulaşacağız” diye konuştu.

764a7788.20180116165750.jpg

b55i0469.20180116165803.jpg

b55i0482.20180116165822.jpg

Bu haber toplam 300 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA