• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayraktar: Muharebe alanında devrim oluşturacak İHAlar geliştiriyoruz
05 Mart 2022 Cumartesi 11:47

Bayraktar: Muharebe alanında devrim oluşturacak İHA'lar geliştiriyoruz

BAYKAR Teknoloji Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, MÜSİAD Genel Merkezinde düzenlenen "Milli Teknoloji Hamlesi Programı" etkinliğinde iş insanları ve gençlerle bir araya geldi.
Etkinlikte konuşan Bayraktar, yakın gelecekte yeni nesil insansız hava araçlarının muharebe tarihinde devrim oluşturacağını belirtti.
 
MÜSİAD'ın düzenlediği programa katılan BAYKAR Teknoloji Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, iş insanları ve gençlerle tecrübelerini paylaştı.
 
Yerli teknoloji hamlesi ve insansız hava araçları teknolojilerine ilişkin düşüncelerini ve projelerini paylaşan Bayraktar, yakın gelecekte yeni nesil insansız hava araçlarının muharebe tarihinde devrim oluşturacağına vurgu yaptı.
 
"Pozitif bilimde hak ettiğimiz yerde olmadığımızı düşünsek de geçmişte pozitif bilimde önde olan bir medeniyetin çocuklarıyız." diyen Bayraktar; "Medeniyetimiz bir dönem zirvedeydi. Ancak son dönem ortaya koyduğumuz çalışmalarla öğrenilmiş çaresizliği üzerimizden atmaya başladık. Güçlü olanın haklı olduğunu bir dünyada yaşıyoruz. Sesimizin gür çıkmasını istiyorsak kuvvetli olmalıyız. Yarışa arkadan girdiğinizde yetişmeniz çok zor. Dünyada şu an en büyük dönüşüm rüzgârı, yüksek teknolojide gerçekleşiyor." dedi.
 
"Bugün gördüğünüz savaş uçakları üretilen son insanlı muharebe araçları olacak"
 
Geliştirilen yeni nesil teknoloji ile Türkiye'nin muharebe tarihinde devrim yapacağını belirten Bayraktar, "Dünya muharebe tarihinde devrim yapacağını öngördüğümüz Bayraktar TB2 SİHA'lar filolar halinde uçarak muharebe doktrinlerini değiştiriyor. Şimdi daha ileri gidiyoruz. Kısa pistli gemilerden, uçak gemilerinden kalkıp inebilen SİHA'lar ve insansız savaş uçakları muharebe alanında devrim oluşturacak. Bu hava araçlarını geliştiriyoruz ve bugün gördüğünüz savaş uçakları üretilen son insanlı muharebe araçları olacak. Bundan sonra hepsi insansız olacak. Bizim için en büyük avantajlardan biri, bazıları tarafından dezavantaj olarak gösterilse de ülkemizin dışlandığı F35 projesi. Bu adım, daha gelişmişini elde etmek için ayağımıza gelen en büyük fırsat olabilir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 701 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA