• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balıklıgölde ziyaretçiler akşam serinliğini tercih ediyor
21 Ağustos 2023 Pazartesi 09:32

Balıklıgöl'de ziyaretçiler akşam serinliğini tercih ediyor

Yerli ve yabancı birçok insanın akınına uğrayan Balıklıgöl başta olmak üzere Şanlıurfa’nın tarihi yerleri, hava sıcaklığından dolayı gece ziyaret ediliyor.
Yerli ve yabancı birçok insanın akınına uğrayan Balıklıgöl başta olmak üzere Şanlıurfa’nın tarihi yerleri, hava sıcaklığından dolayı gece ziyaret ediliyor.
 
Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl'de, özellikle akşam vakitleri ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Akşam vakti havanın serinliğini fırsat bilen vatandaşlar, Şanlıurfa'nın tarihi güzelliklerini görmek amacıyla Türkiye'nin dört bir yanından kentte akın ediyor.
 
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olduğu Şanlıurfa'da, ziyaretçiler akşam serinliğini tercih ediyor. Balıklıgöl'e gelen ziyaretçiler, duygularını İLKHA mikrofonları aracılığıyla paylaştılar.
 
"Şanlıurfa'nın akşam vakti daha güzel bir havası var"
 
Hava sıcaklığından dolayı Balıklıgöl yerleşkesine akşam vakti geldiğini ifade eden Şerife Eroğlu, "Şanlıurfa çok sıcak bir memleket ama bu sene daha bir sıcak oldu. Sabahları çok fazla dışarıya çıkılmıyor. Akşam vakti dışarıya çıkılıyor. Buralı değilim ama burayı çok sevdim. Akşam vakti daha serin olduğu için gece geç vakitlere kadar dışarda gezebiliyoruz. Şanlıurfa'nın akşam vakti daha güzel bir havası var." dedi.
 
"İnsanlar burayı görmek için binlerce kilometre öteden geliyor"
 
Akşam vakti Balıklıgöl yerleşkesini gezdiğini söyleyen Ömer Koç ise, "İlk başta Halilürrahmana geldik. İbrahim Peygamber'in makamına gittik. İnsanlar burayı görmek için binlerce kilometre öteden geliyor. Bu şehrin çocuğu olduğumuz için şanslıyız. Şanlıurfa çok sıcaktır. Ağustos'un ilk haftaları daha sıcak olur. 'Eyyam-ı bahur' her yıl ağustosun ilk 15 gününe denk gelir. Bugünlerde daha da nüksetmiştir. Deyim yerindeyse nefes alamıyoruz, çok sıcaktır." diye konuştu.
 
"Gündüzleri çok sıcak olduğu için geceleri dışarı çıkmayı tercih ediyoruz"
 
Şanlıurfa'nın güzel bir yer olduğuna dikkat çeken Barış Barlin, "Akşam dışarı çıkmak güzel bir histir. Tarihi bir yerdeyiz, yüzyıllardır süren Peygamberler Şehri güzel bir yerdir. Gündüzleri çok sıcak olduğu için daha çok geceleri dışarı çıkmayı tercih ediyoruz. Önce gidip camide namazımızı kıldık, dua ettik. Su içip balıklara yem attık. Havayı solduk, huzurumuzu kaptık. Şimdi evimize tekrar döneceğiz." ifadelerini kullandı.
 
"Akşam vakti daha güzeldir"
 
İmam Ağca ise, "Akşamları daha serin, güzel oluyor. 23 sene Bursa'daydım. Memleketimize geri döndük, çok mutluyuz. Memleketimiz gibisi yoktur. Herkesi Şanlıurfa'ya bekleriz. Akşam vakti geldik, geziyoruz. Akşam vakti daha güzeldir. Şanlıurfa'ya gelmek isteyenlerin akşam vakti dışarı çıkmalarını istiyoruz. Çünkü gündüzleri çok sıcaktır. Bursa'daki havayla buradaki hava arasında çok fark var. Şanlıurfa yaz kış güzel." diye duygularını paylaştı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA