• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Tekin: Temel hak ve hürriyetlerin ayaklar altına alındığı bir süreç yaşadık
17 Ağustos 2023 Perşembe 08:32

Bakan Tekin: Temel hak ve hürriyetlerin ayaklar altına alındığı bir süreç yaşadık

2023 Şehir Buluşmaları programları çerçevesinde Adana basınla bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de bir dönem yaşanan hukuksuzluklara değinerek, "Temel hak ve hürriyetlerin ayaklar altına alındığı bir süreç yaşadık." dedi.
2023 Şehir Buluşmaları programları çerçevesinde Adana basınla bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de bir dönem yaşanan hukuksuzluklara değinerek, "Temel hak ve hürriyetlerin ayaklar altına alındığı bir süreç yaşadık." dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2023 Şehir Buluşmaları programları çerçevesinde Adana Öğretmen Evi'nde beraberindeki milletvekilleriyle birlikte basınla bir araya geldi.
 
Eğitime dair değerlendirmelerin ardından geçmişte yaşanan temel hak ve hürriyetlerin kısıtlandığı dönemlerin unutulmaması gerektiğini söyleyen Bakan Tekin, kendisinin de üniversitede araştırma görevlisi olduğu sürecin en başında akademik çalışma özgürlüğünün bulunmadığını kaydetti.
 
Bakan Tekin, "Birkaç cümle de Türkiye’deki siyasetle ilgili bazı şeylere dikkat etmek istiyorum." dedi.
 
"Siyasi partilerden beklediğimiz en temel işlev, ülkedeki demokratik yaşamı konsolide etmek"
 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin
 
Tekin, "İnsanın, insanlığın belki en temel hasretlerinden bir tanesi de çabuk unutmak. Kuşkusuz siyasi partilerden beklediğimiz en temel işlev, ülkedeki demokratik yaşamı konsolide etmek. Temel hak ve hürriyetler anlamında yaşanabilir bir ülke mücadelesi yapmak. Böyle baktığımızda AK PARTİ'nin kurulduğu dönemlerdeki Türkiye'yi şöyle bir gözünüzün önüne getirmenizi arzu ederim. Hem askeri hem bürokratik vesayetin çok yoğun olarak yaşandığı bir dönem. Temel hak ve hürriyetlerin ayaklar altına alındığı bir süreç yaşadık. Yani 28 Şubat'ın hemen akabinde, tırnak içinde söylüyorum karanlığın en zifiri olduğu bir dönemi yaşadık." diye konuştu.
 
"Öğrencilerimiz açısından en temel yaşamsal faaliyetlerini yerine getiremedikleri bir dönemi yaşadık"
 
'Kendi adıma memuriyetimizin, üniversitelerdeki araştırma görevlisi sürecimizin en başlarında iken bunları yaşadık' diyen Tekin, "En temel hak ve hürriyetlerimizin elimizden alındığı, akademik çalışma özgürlüğümüzün bulunmadığı… Öğrencilerimiz açısından bakıyoruz, o dönemdeki öğrencilerimiz açısından temel hak ve hürriyetler bir tarafa en temel yaşamsal faaliyetlerini yerine getiremedikleri bir dönemi yaşadık. Böyle bir dönemden sonra AK PARTİ iktidara geldi. O gün yaşadıklarımızı çabuk unuttuğumuz için bugün belki kıymetini bilemeyebiliriz. Benim kişisel olarak altını çizmek istediğim şey şu: 'Kuşkusuz kamusal yatırımlar, toplumsal refahın artırılması, sosyo-ekonomik göstergelerdeki yükselişler bunların hepsi bir tarafa, benim açımdan AK PARTİ iktidarının en takdire şayan tarafı Türkiye’de kurumsallaşan demokratik siyasal yaşam." şeklinde konuştu.
 
'Benim baktığım noktadan, siyaset bilimi çalışan bir akademisyenim, kuşkusuz içinde bulunduğumuz dönem itibari ile hükümete tavsiye ettiğimiz, çaba sarf ettiğimiz demokratik adımlar olacaktır' ifadelerini kullanan Tekin, şunları kaydetti:
 
"Kuşkusuz hükümete önerilerimiz oluyor"
 
"Nihayetinde bizim arzu ettiğimiz şey, bu anlamda ki göstergelerimizin maksimum düzeylere çıkmasıdır. Bunun için kuşkusuz hükümete önerilerimiz oluyor ama şu 20 yıllık süreç içerisinde Türkiye’nin demokratik göstergeleri açısından kat ettiği mesafeyi göz ardı etmek mümkün değildir. Hem Türkiye'nin demokratik gelişimi açısından gösterdiği çaba itibariyle hem biraz önce eğitimle ilgili konuştuğumuz anlamda toplumsal refahı yükseltecek kamusal yatırımları rasyonel hale getiren yaklaşımı sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bugüne kadar bu sürece katkı vermiş tüm siyasetçilere teşekkür ediyorum. Gerçekten sapasağlam bir demokratik siyasal hayat Türkiye’de mevcut. " (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA