• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Ersoy: Depremin izlerini silmek için el birliğiyle gayret etmeye devam edeceğiz
09 Haziran 2023 Cuma 08:11

Bakan Ersoy: Depremin izlerini silmek için el birliğiyle gayret etmeye devam edeceğiz

Halkın yardımlaşma ve paylaşma kültürünün afetin atlatılmasında en büyük etken olduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ülke ve Malatya olarak tüm dünyaya örnek olunduğunu söyledi.
Halkın yardımlaşma ve paylaşma kültürünün afetin atlatılmasında en büyük etken olduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ülke ve Malatya olarak tüm dünyaya örnek olunduğunu söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine tekrar görev verilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sabah saatlerinde Malatya’ya gelerek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
 
İlk olarak Malatya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Ersoy, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.
 
Bakan Ersoy, esnaf ziyaretinin ardından İtfaiye AFAD Kriz Merkezinde İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Toplantının ardından konteyner kentleri ziyaret eden Bakan Ersoy, daha sonra AK Parti İl başkanlığına geçerek, burada basın açıklaması yaptı.
 
Depremin ilk günü Malatya’ya geldiğini ve o günden beri düzenli olarak Malatya’yı ziyaret ettiğini anımsatan Bakan Ersoy, elbirliği ile Malatya'yı ayağa kaldıracaklarını söyledi. Devlet-vatandaş hep birlikte ele vererek enkazın altından kalkmayı başardıklarını kaydetti.
 
"Depremin izlerini tamamen Malatya’mızdan silmek için el birliğiyle gayret etmeye devam edeceğiz"
 
Ersoy, "Tabi ki sadece Malatya'yı kapsayan bir afet değil, 11 şehrimize yayıldı. Yüz yıldır hatta birkaç yüzyıldır olmayan şiddetli bir deprem fırtınasından bahsediyoruz. Ama şu ana kadar bu süreci başarıyla yönettik. Bundan sonrasını da hızlı bir şekilde tamamlayıp depremin etkilerini, izlerini tamamen Malatya’mızdan silmek için devlet olarak ve sizler olarak el birliğiyle gayret etmeye devam edeceğiz.  Sayın Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren deprem bölgelerini çok sıkı takip ediyorlar. Biz de düzenli olarak Ankara'da kendilerine bilgi veriyoruz. Sizlerde görüyorsunuz en hızlı şekilde buranın buradaki afetin izlerini silmek." olduğunu söyledi.
 
"Halkımızın yardımlaşma ve paylaşma kültürü bu afeti atlatmamızda en büyük etkenlerden biri oldu"
 
Türkiye’nin gösterdiği refleksi dünyadaki hiçbir devletin göstermediğini belirten Ersoy, "Halkımızın yardımlaşma ve paylaşma kültürü bu afeti atlatmamızda en büyük etkenlerden biri oldu. Şimdi önemli olan tabi kaybedilen canları yerine getirme şansımız yok. Ama önemli olan mal kayıplarının hızlı bir şekilde telafisi ve Malatya'yı tekrar büyüyen gelişen şehirlerimiz arasında görmek. Bunda da Malatya için çok hızlı olacak diye düşünüyorum. Ben düzenli olarak gelmeye devam edeceğim. Biliyorsunuz biz kaldığımız yerden devam ediyoruz. Diğer görev değişimi olan illerde de diğer yeni Bakan arkadaşlarımız aynı görevleri devralarak kalan işleri devralarak hızlı bir şekilde süreci yönetiyoruz. Burada da düzenli olarak her hafta bazen 2 haftada bir geliyoruz, ihtiyaçları tespit ediyoruz ve ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili bakanlıklarımıza gerekli toplantıları yapıp kabinede de nihai kararlarını alıp süreci hızlı bir şekilde yönetiyoruz." diye vurgu yaptı.
 
"İnşallah bu süreci güçlenerek kuvvetlenerek daha büyük bir Malatya olarak atlatacak"
 
Ersoy, "Tüm dünyaya hem Malatya olarak hem de Türkiye olarak örnek olduk. Kimse bencilce davranmadı, herkes fazlası ne varsa diğer komşusuyla paylaştı. Bu da bizi açıkçası dünyaya örnek gösterilen bir ülke yaptı. Türkiye çok büyük krizler atlattı. Bu son kriz çok büyüktü, bundan sonra da krizler başımıza gelecektir. Dünya de her zaman krizlere açık bir yer.  Ama ben inanıyorum ki Türkiye her krizden güçlenerek çıktı, kuvvetlenerek çıktı. İnşallah bu süreci güçlenerek kuvvetlenerek daha büyük bir Malatya olarak atlatacak. Bize vermiş olduğunuz moralden destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA