• Mardin28 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Bozdağ: Diyarbakırdaki depremde 344 kişi vefat etti
14 Şubat 2023 Salı 10:21

Bakan Bozdağ: Diyarbakır'daki depremde 344 kişi vefat etti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Diyarbakır'da yıkılan binalar nedeniyle şu ana kadar 344 kişinin hayatını kaybettiğini, hasar tespit çalışlarının devam ettiğini belirtti.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Diyarbakır'da yıkılan binalar nedeniyle şu ana kadar 344 kişinin hayatını kaybettiğini, hasar tespit çalışlarının devam ettiğini belirtti.
 
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremin etkilediği Diyarbakır'a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kentteki incelemelerini sürdürüyor.
 
8’inci çadır kenttin kurulacağı Silvan yolu üzerindeki alanda inceleme yapan Bakan Bozdağ, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Bozdağ, depremde şu ana kadar 344 hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
Kentteki Kredi Yurtlar Kurumları’nın 6 bin 33 kapasitesi olduğunu belirten Bozdağ, bu kapasiteyi tamamen iskana açtıklarını, depremde etkilenen vatandaşların burada barınacağını söyledi.
 
Konteyner kentte de çalışmaların devam ettiğini belirten Bozdağ, "Bir kısım vatandaşımızı da orada barındıracağız. Diyarbakır’da pek çok sosyal tesis var. Buralarda da barındırma faaliyetleri devam ediyor. Bunların yanında çadır kentler kuruyoruz. Şu ana kadar 7 çadır kent kurduk. Toplantı yaptığımız 8’inci çadır kentin kurulduğu yerdir. Burada 2 bin 200 civarında çadır kurulumu planlandı. Şu ana kadar bin çadır kurulumu tamamlandık. Kalanlarını da bugün ve yarın tamamlayarak hizmete elverişli hale getireceğiz." diye konuştu.
 
Bozdağ, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarda kolon kesildiği ve yapı değişikliği iddiasıyla 32 kişinin adli süreçlerinin devam ettiğini kaydetti.
 
Kentteki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Bozdağ, "300 ekip çalışıyor. Hasar tespit çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için hem ekip, hem teknik personel sayısını artırdık. Diyarbakır’da yaklaşık 200 binaya yakın dairede hasar tespitleri yapılmış. Bunlardan 25 tanesi acil yıkılacak bina durumunda. 376 ağır hasarlı bina var. Bunlara ilişkin tespitler hızla devam ediyor. 344 vefat sayısı var. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Mardin’de Mitoloji Kongresi Düzenlendi
  • Yurt dışından telefon getirenler dikkat: İkinci telefona yasak geldi
  • Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bir şişe su 85 TL
  • Sınav öğrencileri için kritik öneriler
  • Mardin’de 18 Yerel Üzüm Çeşidinin Gen Bankası Oluşturuluyor
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA