• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bağlar Belediyesinden üniversite adaylarına ücretsiz kurs
23 Ağustos 2023 Çarşamba 08:26

Bağlar Belediyesinden üniversite adaylarına ücretsiz kurs

Bağlar Belediyesi, 2019 yılında startını verdiği ücretsiz TYT-AYT kurslarıyla imkanı olmayan öğrencilerin üniversite hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.
Bağlar Belediyesi, 2019 yılında startını verdiği ücretsiz TYT-AYT kurslarıyla imkanı olmayan öğrencilerin üniversite hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.
 
Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2019 yılında yeniden restore edilip modern teknik imkanlarla donatılan Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki eğitim merkezinde maddi imkanı olmadığı için özel kurslara gidemeyen öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti veriyor.
 
Ücretsiz kurların başlatıldığı son 4 yılda üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı 250’ye ulaştı. Bu yıl 34 öğrenci farklı üniversite ve bölümlere yerleşirken 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardında öğrenci sayısı azalmasına rağmen başarı oranı yüzde 85'in üzerinde gerçekleşti.
 
Ankara, İstanbul, İzmir, Konya ve Diyarbakır’ın aralarında bulunduğu önemli şehirlerin üniversitelerine yerleşen öğrenciler, toplamda 29 farklı bölüme kayıt yaptırma hakkı kazandı.
 
Depremlerin ardında bazı öğrencilerin zorunlu nedenlerle kurslara katılamadığını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, buna rağmen ciddi bir başarı sağlandığını söyledi.
 
Yeni dönem için kayıtlar devam ediyor
 
Beyoğlu, "Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak sağladığımız eğitim kurslarımız öğrencilerimizin geleceğine dokunmaya devam ediyor. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından öğrenci sayısı azaldı. Her şeye rağmen 34 öğrencimiz üniversite hayallerine kavuştu. Başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ederek, üniversite yaşamlarında başarılar diliyoruz. İmkanı olmayan öğrencilere imkan sağladığımız için mutluyuz. Onların başarısı ülkemizin, Bağlar'ımızın ve Diyarbakır'ımızın başarısıdır." ifadelerini kullandı.
 
2023-2024 eğitim ve öğretim yılında hizmet verecek TYT-AYT kursları için ise kayıt işlemleri devam ediyor. Kayıtların 4 Eylül'de sona ereceği ve ardından yeni eğitim ve öğretim yılıyla beraber eğitime başlanacağı kaydedildi.
 
İmkânı olmayan öğrencilerin ailelerine çağrıda bulunan Beyoğlu, "Gönül rahatlığıyla çocuklarınızı eğitim merkezimize yönlendirerek kayıt yaptırabilirsiniz. Burası sizin eviniz, bizler de sizlerin hizmetkarlarıyız." dedi. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA