• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anne babanın kitap okuması çocuklara da bu işi kolaylaştırır
13 Haziran 2023 Salı 08:29

"Anne babanın kitap okuması çocuklara da bu işi kolaylaştırır"

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, anne babanın kitap okumasının çocuklara da kitap okumayı sevdireceğini söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, anne babanın kitap okumasının çocuklara da kitap okumayı sevdireceğini söyledi.
 
Son dönemlerde sosyal medyaya ilginin arttığı ve bu yönde kitap okuma oranlarının düşmesi dikkat çekiyor. Kitap okumanın önemine dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, kitap okumanın sadece öğrencilere has olmadığını, anne babalarında düzenli bir şekilde kitap okumaları gerektiğine değindi.
 
Yavuz, özellikle çocuklarda ve gençlerde kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için ailelere tavsiyelerde bulundu.
 
Çocukların ders ve sınav hazırlığı dışında da kitaplarla haşır neşir olmaları gerektiğini söyleyen Yavuz, "Çocuklarımızın kitaplarla haşır neşir olması bir okuma kültürünün oluşmasını çok önemsiyoruz. Bununla ilgili özellikle son dönemlerde yürütülen projeler çok önemlidir. Eğitim sistemimizin o ders yoğunluğu içerisinde öğrencilerimizin boş zaman bulalım da ona göre okuma yapalım değil de sürekli her gün mutlaka her yaşta öğrencilerimizin başucunda bir kitap bulundurması ve okuma kültürüne sahip olmasını önemsiyoruz. Kitapları da doğru düzgün seçerek belli bakış açısıyla çocuklarımızın okumasını tavsiye ediyoruz." dedi.
 
"Öğrencilerin kitap okuması sınav hazırlıklarına zarar verdiğiyle ilgili bilgi yanlıştır"
 
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz
 
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ni hatırlatan Yavuz, "Bu proje ile belki yüzbinlerce öğrenciyi kitaplarla buluşturduk. Sendika olarak onu da çok önemsiyoruz. Bu noktada öğretmelerimiz ve ailelerimiz öğrencilerimize kitap okuma noktasında teşvik etmesini ve ödüllendirmesini istiyoruz. Öğrencilerimizin özellikle sınav başarısını da bu noktada sadece kitap okumanın sınav hazırlıklarına zarar verdiğiyle ilgili yanlış bilgiyi düzelterek kitap okuyan çocuğun daha geniş çerçevede düşündüğünü, algıladığını, yorumlayabildiğini, kelime haznenin geliştiğini ve sınavlarda çok daha zaman kazanımı noktasında kitap okumalarını önemsiyoruz. Zamanında okullarda kitap okuma dersleri yapılıyordu. En azından çocuklarımız okulda kitapla haşir neşir olsunlar diye. Bakanlığın kütüphaneleri önemsediği bu dönemde çocuklarımız belki okul kitaplıklarından da faydalanabilirler. Bu anlamdaki çabaları değerli ve kıymetli buluyoruz. Tavsiye de ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Ailede anne babanın kitap okuması aile içerisinde bir kitaplığın oluşturulması çok önemlidir"
 
Ebeveynlerin kitap okumasının çocuklara da kitap okumayı sevdireceğini belirten Yavuz, "Okumak sadece öğrencilere has bir şey değil, bu kültür meselesidir. Ailede özellikle anne babanın kitap okuması aile içerisinde bir kitaplığın oluşturulması çok önemlidir. Belki çocuğun çalışma odasında normal ders kitapları ve kırtasiye malzemelerinin dışında çocuğa özgü kitaplığın olması okuduğu ve sıraya koyduğu kitapların olması çok anlamlıdır. Özellikle çocuklar büyüklerini taklit ediyorlar. Annenin babanın ayak izinden yürüyorlar bu anlamda anne babanın kitap okuması çocuklara da bu işi kolaylaştıracak diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA