• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AFAD, Cizrede deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi
18 Aralık 2023 Pazartesi 09:15

AFAD, Cizre'de deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi

AFAD il koordinatörlüğü tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesinde, afet bilincinin geliştirilmesi amacıyla kaymakamlık binasında "Deprem ve Yangın Tahliye Tatbikatı" yaptı.
AFAD il koordinatörlüğü tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesinde, afet bilincinin geliştirilmesi amacıyla kaymakamlık binasında "Deprem ve Yangın Tahliye Tatbikatı" yaptı.
 
 AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin katıldığı tatbikatta, kaymakamlık binasında deprem ve yangın senaryoları canlandırıldı. Olası bir depreme karşı sirenler çalındı.  AFAD tarafından haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve ambulans sevk edildi. Sirenlerle birlikte çalışanlar ve kurumda bulunan vatandaşlar tahliye edildi.
 
Olası depremde binada yaralı kalanlar itfaiye ekipleri tarafından halat ve araç merdivenleri ile  tahliye edildi. Yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Enkaz altında yaralıların kalma ihtimaline karşı AFAD ve gönüllü ekipler çalışma başlattı.
 
Yapılan tatbikatı geçeği aratmazken, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından heyecanla izlendi.
 
Yapılan tatbikat hakkında bilgi veren Abdulhamit Özgün, "Bildiğiniz gibi ülkemiz deprem açısından dünyada 3'üncü sıralarda yer almaktadır. Son yıllarda depremler gittikçe artmaktadır. Bu nedenle bizler Cizre'de duyarlılık oluşturmak amacıyla deprem ve yangın tatbikatı yapma gereğini duyduk. Amacımız, insanlarımızın afet durumlarında daha çok bilinçlenmeleri ve riski en aza indirgemektir. Bugün Cizre Kaymakamlığı binasında gerçekleştirdik. Bu tatbikatımızı bir senaryo gereğinde yapıldı.  Olası deprem olayında binada "çök, kapan, tutun" olayını uyguladık. Enerji hatlarını devre dışı bıraktıktan sonra binada kalanları tahliye ettik. İçerde mahsur kalan birkaç arkadaşımız itfaiye aracılığı ile tahliye edildi. Deprem esnasında yaralanan vatandaşımız en yakın hastaneye sevk edildi." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA