• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zamlanan akaryakıt fiyatları semt pazarlarını olumsuz etkiledi
26 Temmuz 2023 Çarşamba 08:44

Zamlanan akaryakıt fiyatları semt pazarlarını olumsuz etkiledi

Akaryakıta gelen zamlardan dolayı getirdiği ürünleri satmakta zorlandıklarını belirterek semt pazarı esnafı, durgun günler geçirdiklerini ifade etti.
Akaryakıta gelen zamlardan dolayı getirdiği ürünleri satmakta zorlandıklarını belirterek semt pazarı esnafı, durgun günler geçirdiklerini ifade etti.
 
Akaryakıta gelen zamlardan dolayı Şanlıurfa'da farklı yerlerde kurulan semt pazarlarında fiyatların yüksek olması esnafı olumsuz etkiledi.
 
1 lira indirimin geldiğini ama 5 lira zam geldiğini söyleyen esnaf, zamlara karşı bir şey yapamadıklarını söyledi.
 
"Sebzeler şu anda çok zam yemedi ama kışın zam yer"
 
Ömer Kızılateş
 
Kış aylarında ürünlerin zamlardan dolayı daha çok etkileneceğini ifade eden Ömer Kızılateş, "Ürünlerin hepsi yerli malı. Köy malı olduğu zaman ister istemez fiyatlara etki eder. Şu anda çok sorun olmuyor ama kış ayları geldiği zaman şehir dışından gelen ürünlere zamlar fazlasıyla etki eder. Sebzeler şu anda çok zam yemedi ama kışın zam yer. Şu an piyasada ürün çoktur. Bizim isteklerimiz kış aylarında patlıcan ve salatalık değil özellikle hal pazarında biber, kasa içerisindeyken tartıldığı zaman darası düşülmüyor." dedi.
 
"Fiyatları 1 lira indiriyorlar ama sonra 5 lira yükseltiyorlar"
 
Zamlara karşı geçinmeye çalıştıklarını belirten başka bir esnaf;  "Akaryakıta zam geldi evet ama benden kat, kat zengin olan adam yine ağlıyor bu millete ne yapsak boş. İşlerimiz iyi kimse aç değil açıkta değil Allah'ın dediği oluyor yapacak bir şey yok mecbur geçinip gidiyoruz. Şu anda 1 lira indiriyorlar fiyatları ama sonra 5 lira yükseltiyorlar biz de ona göre karımızı ekliyoruz. Zam var evet ama her kesime zam geliyor biz de bir şekilde idare etmeye çalışıyoruz. 20 senedir fiyatları hep düşürdük bu sene biraz yükselttik İnşallah düşer." diye konuştu.
 
Lütfü Usta ise, "Domatesi 4 TL'ye alıyoruz, pazara gelene kadar 7 TL'ye mal oluyor. Fiyatlar benzine, mazota ve elektriğe bağlı yükseliyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA