• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YKSye girecek öğrenciler son zamanı nasıl değerlendirmeli?
05 Mayıs 2023 Cuma 08:07

YKS'ye girecek öğrenciler son zamanı nasıl değerlendirmeli?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) son zamanlarında öğrencilerin nasıl değerlendirmesi yönünde önerilerde bulunan Eğitimci Yazar Gökhan Müftüoğlu, öğrencilerin eksik konuları hızlı bir şekilde bitirmesi gerektiğini vurguladı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) son zamanlarında öğrencilerin nasıl değerlendirmesi yönünde önerilerde bulunan Eğitimci Yazar Gökhan Müftüoğlu, öğrencilerin eksik konuları hızlı bir şekilde bitirmesi gerektiğini vurguladı.
 
Gri Koç olarak tanınan Eğitimci Yazar Gökhan Müftüoğlu Şanlıurfa'da YKS'ye girecek öğrencilerle bir araya geldi.
 
Şanlıurfa Milli Eğitim Konferans Salonunda öğrencilerle buluşan Müftüoğlu, sınava yönelik seminer verdi.
 
YKS'ye 1 buçuk ay gibi az süre kalmasından dolayı öğrencilere tavsiyelerde bulunan Müftüoğlu İLKHA muhabirine konuştu.
 
"Tekrar etme ihtiyacımız var"
 
Haziran ayında seri denemeler çözülmesi gerektiğini öneren Müftüoğlu, "Geriye kalan 1 buçuk ayda birinci önceliğimiz tabi ki eksik olan konulardır. Bu konuların listesi eğer çok kabarık değilse bunları hızlı bir şekilde eritmenin yollarını aramamız gerekir. İkinci önceliğimiz kesinlikle çıkmış sorular. Yani gidip yeni yeni soru banklarından bir şeyler halletmektense ya da elimizde bulunan fazla sorularla uğraşmaktansa hemen 2010 yılından bu yana elimizde bulunan hatta resmi sitelerde bulunan ücretsiz dosyalar da indirebilirler. Onları çözmek durumundayız. En azından net arttırabilecek ve konuyu en iyi gösterebilecek sorular orda var. Üçüncüsü de hızlı tekrarlardır. Tekrar etme ihtiyacımız var. Bir taraftan insan eksik olduğu konuyu düzeltir, bir taraftan da çıkmış soruyu çözer ama aylar önce hallettiği birinci, yedinci konu dizinini tırmalar. Orada da Milli Eğitim Bakanlığının 'OGM Materyal' sitesi var. Orada konu özetleri, konu anlatım kitapları var. Bunların hepsi ücretsizdir, bunlar rahatlıkla bulunabilir. Onlardan bir tekrar yaparlarsa geriye tek bir şey kalıyor.  Haziran'da da biraz daha seri denemelere geçip denemeleri sıklaştırırlarsa o zaman çok güzel bir sonuç inşallah elde ederler." dedi.
 
"Hareket olmazsa olmaz çünkü odaklanamıyoruz"
 
Sınav öğrencilerinin dinlenmesinin de önemli olduğuna işaret eden Müftüoğlu, "Haftada yarım gün, ortalama bir gün gibi dinlenme günleri tabi ki önemlidir. Gün içerisindekini saymıyorum. Gün içerisinde mecburen molalar, hareket olacak. Hareket olmazsa olmaz çünkü odaklanamıyoruz. Uykuyu kısamayız. Bunlar hayatımızda düzenli olacak ve haftada yarım gün veya 1 gün ekstra çok iyi gelebilecek şeyler yapılırsa o zaman odaklanma daha iyi noktaya taşınır." şeklinde konuştu.
 
"Sınava hazırlıkta sosyal medyanın kullanılmaması en güzelidir"
 
Sınav öğrencilerine sosyal medyada çok vakit geçirmesinin zarar verebileceğini söyleyen Müftüoğlu, "Sınava hazırlıkta sosyal medyanın kullanılmaması en güzelidir. Birinci önceliğimizdir. Gerekirse şu dakika itibariyle kapatsın ama illaki kullanıyorsa bunu günlük belki 10-15 dakikaya kadar minimal hale getirmeli. Diğer türlüsü odaklanmaya çok zarar verecek bir şeydir." diye konuştu.
 
"Ortalama 2 ay herkes çok etkilendi"
 
Yaşanan doğal afetlerden dolayı öğrencilerin etkilendiğini ifade eden Müftüoğlu, "Şanlıurfa'ya uzun zaman sonra yeniden geldik. Yakın zamanda yaşanan felaketler vardı. Bir dönem morallerinin bozuk olduğunu biliyorduk. O dönemde uzaktan destek olmaya da gayret etmiştim. Şimdi onları bu kadar iyi ve motivasyonlu görmek beni çok mutlu etti. İnşallah çok güzel başarı hikâyeleri çıkar. Ortalama 2 ay herkes çok etkilendi. Şimdi onun yaralarını sarmakla uğraşıyorlar. Bunun da kaybı oldu ama yapacak hiçbir şey yok. Bir an önce masa başında mücadeleye devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA