• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzmanlardan kış öncesi araç bakım uyarısı
15 Kasım 2023 Çarşamba 08:35

Uzmanlardan kış öncesi araç bakım uyarısı

Yüksek kesimlere yılın ilk karının düştüğü Van’da sürücülerin sorun yaşamaması için araçlarının kışlık bakımını biran önce yapması gerektiğini söyleyen ustalar, önemli uyarılarda bulundu.
Yüksek kesimlere yılın ilk karının düştüğü Van’da sürücülerin sorun yaşamaması için araçlarının kışlık bakımını biran önce yapması gerektiğini söyleyen ustalar, önemli uyarılarda bulundu.
 
Kış mevsimine sayılı günler kala oto tamircilerde hareketlilik başladı. Sürücüler, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmak ve maddi zararları en aza indirmek maksadıyla sanayi veya servislerin yolunu tutuyor.
 
Araçlarda gereken bazı bakımlar, zamanında yapılmadığı takdirde, ciddi hasar ve maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.  Araç sürücülerinin kışlık bakımlarını zamanında yaptırmaları gerektiğini belirten ustalar, büyük ve yüksek maliyetli hasarlarla karşılaşmamak için bunun önemli olduğunu belirtti.
 
Uzmanlar, araçlardaki sıvı kontrolleri ve periyodik bakımlarının kış şartlarında araçların verimli kullanılabilmesi için şart olduğunu vurguladı.
 
"Kış gelmeden bakım yapın"
 
Hakan Elpe
 
Kar memleketi olan Van'da yağış gelmeden bakım uyarısı yapan Hakan Elpe, "Müşterilerimize her şeyi zamanında yapmalarını tavsiye ediyoruz. Lastik değişimi, aracın genel bakımı, antifriz veya suyu olsun bunların hepsinin bakımının vaktinde yapılması lazım. Vaktinde gelirseler daha iyi olur aksi takdirde mecbur bizi arıyorlar, gelin aracımızı çıkaramıyoruz, diyorlar. Biz de mecbur orada aracı sökmek zorunda kalıyoruz. O şekilde olmasını tavsiye etmiyoruz. Aralık ayına girmeden gelseler çok temiz bir şekilde hizmet alırlar. Rotunu, balansını, antifrizini, aküsünü burada kontrol edebiliyoruz. Kış gelmeden, kar yere düşmeden buraya gelmeleri lazım. Kar lastiğinin çok çok iyi olması lazım. Çünkü kar lastiğini yılı düşük bile olsa o kar lastiği kayma yapar. Çok kayar, yani yaz lastiği gibi olur. Şu an en eski 2020-2019 yılına ait olması lazım. Tarih çok düşük olursa aynı yaz lastiği gibi kayar. Kar gelmeden bakımını yaptırmaları lazım." dedi.
 
"Bin liralık bakım yapılmazsa ilerde 50 bin liralık maliyet çıkar"
 
Ferhat Salaz
 
Araçların bakımları yapılmadığı takdirde çok daha büyük bir maliyetin ortaya çıkabileceğini dile getiren 20 yıllık oto tamircisi Ferhat Salaz ise, "Öncelikle lastik, yağ, balata ve akü gibi konulara dikkat etmek gerekiyor. Sezon açıldı, kalabalık artmadan gelmeleri daha iyi olur bizim için. Şimdi normal bakım yaptırırlarsa 1500-2000 lira arası gider. Ama ilerde oluşabilecek bir sorun çok daha fazla bir maliyet çıkartır. 50 bin lira yerine bin lira versin." tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA