• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzman doktor uyardı: Diyabet ve tansiyon görme problemine yol açabilir
07 Ağustos 2023 Pazartesi 08:18

Uzman doktor uyardı: Diyabet ve tansiyon görme problemine yol açabilir

Yüksek tansiyon ve şeker hastalığının ciddi göz problemine neden olabildiğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Hüseyin Çelik, önemli uyarılarda bulundu.
Yüksek tansiyon ve şeker hastalığının ciddi göz problemine neden olabildiğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Hüseyin Çelik, önemli uyarılarda bulundu.
 
Kontrol altına alınmayan yüksek tansiyon ve şeker hastalığının görme duyusunu olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Doktor Hüseyin Çelik, bu hastalıklara sahip kişilerin mutlaka belirli periyotlarla hekim kontrolünden geçmesi gerektiğini anlattı.
 
Hüseyin Çelik
 
Özellikle şeker ve tansiyon hastalarının mutlaka belirli periyotlarla muayene olmaları gerektiğini belirten Çelik, "Çünkü şekeri ve tansiyonu kontrol altına tutmak lazım. Kontrol altına alınmazsa vücudun diğer yapılarına zarar verdiği gibi göze de zarar verebiliyor. Bu zararlar nelerdir? Gözün arkasında kanamalara, görme bozukluğuna sebep olabilir. Bir diğeri kataraktın erken gelişmesine ve gözün ön tarafında çeşitli kanamalara sebep olabiliyor." dedi.
 
"Göze zarar verilmemesi için hastalıklar kontrol altında tutulmalı"
 
Hastalıkları önlemedeki en etkili yolun düzenli doktor kontrollerinden geçmekle mümkün olabildiğine işaret eden Çelik, şöyle devam etti:
 
"Şeker ve tansiyon hastaları doktorun önerdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmaları gerekiyor. Göze zarar vermeye başladıktan sonra evet tedavisi var ama hastalar ve bizler için zorlu bir süreç başlıyor. Çünkü göz tedavisi bir kerede yapılıp bitmiyor. Rutin kontrollerimiz devam ediyor. Gerekirse göze iğne yapıyoruz. Gözün arkasına lazer yapıyoruz. Çeşitli tedavilerle, bazen vitamin takviyesinde bulunuyoruz. Bu nedenle hastalarımızdan ricamız, şeker ve tansiyonlarını mutlaka kontrol altında tutmaları gerekiyor ki göze zarar vermesin."
 
"Hastalar 6 ayda ya da yılda bir muayene olmalı"
 
Şeker ve tansiyon hastalarının mutlaka göz muayenelerini de aksatmamaları gerektiğini vurgulayan Çelik, "Bu hastalar, göz rahatsızlığından önce 6 ayda veya en geç yılda bir göz muayenesi olmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA