• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeden avukatlar Netenyahunun yargılanması için UCMye başvurdu
15 Kasım 2023 Çarşamba 08:33

Türkiye'den avukatlar Netenyahu'nun yargılanması için UCM'ye başvurdu

Eski milletvekili Metin Külünk ile avukatlar Mücahit Birinci ve Burak Bekiroğlu, Gazze'de soykırım işleyen Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.
Eski milletvekili Metin Külünk ile avukatlar Mücahit Birinci ve Burak Bekiroğlu, Gazze'de soykırım işleyen Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.
 
Eski milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi savcılığına gönderilmek üzere israilin hitleri Netanyahu  tarafından uygulanan Gazze'deki soykırıma ilişkin başvurumuzu yaptık." dedi.
 
Külünk, "Bugün insanlığın vicdanı adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarımızın vicdani adına, bu yüzyılın Hitleri olan israil başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma karşı, işlediği suçların tümünün insanlık suçu olduğu ve mutlaka Uluslararası Ceza Mahkemesinde soykırım suçuyla , katil kimliğiyle yargılanması gerektiğine dair şahsım, Av. Mücahit Birinci , Av.Burak Bekiroğlu  ile birlikte, Çağlayan adliyesi Bakanlık Muhabere Bürosundan, Adalet Bakanlığımız vasıtasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına gönderilmek üzere başvurumuzu gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.
 
Adalet Bakanlığının, gereğini yapacağına olan inançlarının tam olduğunu belirten Külünk, "85 milyon memleket evladımızın adına vicdanların susmayacağını ve küresel ölçekte Gazzeli mazlumların hakkını aramak üzere bu başvuruyu suç duyurusunu gerçekleştirdik." diye ekledi.
 
Külünk, başvurularının 23 sahifeden oluştuğunu kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA