• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soğuk havaların doğal şifa deposu: Sakatat çorbaları
07 Mart 2022 Pazartesi 10:22

Soğuk havaların doğal şifa deposu: Sakatat çorbaları

Doğal şifa deposu olarak bilinen sakatat çorbaları, birçok hastalığa şifa oluyor. Mart ayı olmasına rağmen havaların soğuk seyrettiği şu günlerde hastalıklara karşı dirençli olmak isteyenler, sakatat çorbalarını tüketiyor.
İstanbul'da hava sıcaklıklarının soğuk seyrettiği şu günlerde hastalıklara karşı dirençli olmak isteyenler, çözümü doğal şifa deposu olarak bilinen sakatat çorbalarında buluyor.
 
Hastalıklara karşı dirençli olmak isteyen vatandaşlar çözümü doğal yollarda arıyor. Doğal yolların başında ise özenle hazırlanan çorbalar geliyor. Kış aylarının vazgeçilmezlerinden birisi olan kelle paça çorbası ve işkembe çorbası, içenin hem içini ısıtıyor hem de birçok hastalığa karşı direnç sağlıyor.
 
Lezzetiyle de bilinen kelle paça çorbası, şifa deposu olarak gösteriliyor. Antibiyotik görevi gördüğü ve kemik iliklerine faydasıyla öne çıkan kelle paça çorbası, içerdiği mineral ve vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle biliniyor.
 
İstanbul'da yaklaşık 25 yıldır restoran işleten Enes Turan, özellikle kelle paça çorbasının salgın hastalık başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olduğunu dile getirdi.
 
Kelle paça çorbasının yapımının yöreden yöreye değiştiğini söyleyen Turan, "Bizim yaptığımız kelle paça çorbası Antep usulüdür. Biber salçası ve tereyağıyla sosluyoruz, bakır kaplarda kaynatarak sıcak sıcak müşteriye servis ediyoruz." dedi.
 
"Sakat çorbalarının faydaları saymakla bitmiyor"
 
Soğuk havalarda çorbaya rağbet olduğunu belirten Turan, "Müşterimize diyoruz ki; lütfen şifayı kaptıktan sonra gelerek çorba içmeyelim, öncesinden içelim ki vücudumuzun bağışıklığı güçlü olsun ve daha dinç bir şekilde soğuk havaları atlatabilelim. Faydası var mı, illa ki var çünkü ilikli kemik suyuyla yapılıyor; sakatat çorbasının faydaları zaten saymakla bitmiyor. Bu günümüz tıbbında da genişçe yer alıyor. Sarımsaklı ve sirkeli çorbayı şiddetle tavsiye ediyoruz, içmeye devam edelim." tavsiyesinde bulundu.
 
Enes Turan
 
Özellikle hakiki işkembe ve kelle paça çorbası içildiği taktirde içinde un, yoğurt ve katkı maddesi bulunmadığı için sindiriminin kolay olduğunu dile getiren Turan, "Hasta olunca hepimizin başına gelmiştir; iştahımız kapalıdır, bir şey içmek istemeyiz ama çorba burada en önemli faktördür. Hafif olduğu için tüketebiliyorsunuz. En azından ekmeksiz bir çorba kaşıkladığınız zaman protein değeri yüksek olduğu için hastalığı atlatmaktan ziyade daha dinç oluyoruz. İçine attığımız sarımsak, sirke ve sakatatın proteinleri sayesinde hastalığı kolaylıkla atlatabiliyoruz." diye konuştu.
 
"Personelimiz sakatatı çok tükettiği için salgına yakalanan arkadaşımız olmadı"
 
Daha önce hiç salgın hastalığa yakalanmadığını belirten Turan, "Tüm aşılarımı da oldum, tıptan yanayız bunun yanında alternatif tıp olarak çorbanın faydalarını gördüğümüze de inanıyorum. Yakın çevremde az tüketerek hafif de olsa atlatanlar var ama bizim personelimizde, özellikle sakatatı çok tüketenlerde belirgin şekilde Coronavirus'e yakalanan arkadaşımız olmadı. Bunu, işkembe ve kelle paça çorbalarına bağlıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA