• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıcaklığın 50 dereceyi aştığı Şanlıurfada vatandaşlar piknik alanlarına akın etti
11 Temmuz 2023 Salı 09:52

Sıcaklığın 50 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da vatandaşlar piknik alanlarına akın etti

Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği Şanlıurfa'da, vatandaşlar serinlemek amacıyla suyun bulunduğu piknik alanlarının yolunu tuttu.
Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği Şanlıurfa'da, vatandaşlar serinlemek amacıyla suyun bulunduğu piknik alanlarının yolunu tuttu.
 
​Türkiye'de yaz sıcaklarının en çok hissedildiği Şanlıurfa'da, hava sıcaklıklarının 50 dereceyi aşmasından dolayı vatandaşlar Fırat Nehri'nin bulunduğu piknik alanlarına gitti.
 
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa'da etkili olan sıcaklıklar günlük yaşamı olumsuz şekilde etkiliyor.
 
Öğlen saatlerinde termometrelerin 52 dereceye kadar çıktığı kentte, sıcaktan bunalan vatandaşlar Bozova ilçesindeki Yaslıca Mahallesinde bulunan piknik alanlarına akın etti.
 
Sıcaktan bunalan vatandaşlar Fırat Nehri'nin kenarındaki suya girerek serinlemeye çalıştı.
 
"Serinlemek amacıyla geldik"
 
Kadir Çakar
 
Serinlemek amacıyla suya girdiğini belirten Kadir Çakar, "Serinlemek amacıyla geldik. Hava sıcak diye suya giriyoruz. Genelde burada boğulma vakaları yaşanıyor. Yine de sıcak diye suya giriyoruz. Maddi durumumuz olmadığı için tatil için buralara geliyoruz. Pazar günleri genelde sık sık suya geliyoruz." dedi.
 
"Urfa bu sene daha fazla sıcaktır"
 
Hikmet Köse
 
Havanın çok sıcak olduğunu ifade eden Hikmet Köse, "Serinlemek için Fırat Nehri'ne geldik. İnsanları derin sulara gitmemesi için uyarıyoruz. Yüzmek için müsait yerler var. Hava sıcaktır. Serinlemek amacıyla suya geldik. Urfa bu sene daha fazla sıcaktır." şeklinde konuştu.
 
"Hava sıcaktır"
 
Halil Doğan
 
Halil Doğan ise  "Hava sıcaktır. Geçen sene hava yine sıcaktı ama bu sene daha fazla sıcaktır. Burada suya girdim." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA