• Mardin16 °C
  • Diyarbakır17 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayi ve Ticaret Bakanı Kacır, Şanlıurfada konuştu
05 Şubat 2024 Pazartesi 09:12

Sanayi ve Ticaret Bakanı Kacır, Şanlıurfa'da konuştu

'Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi'nin açılışında konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gastronomi şehri olan Şanlıurfa’da gıda endüstrisinin sürdürülebilir ve teknoloji odaklı gelişimine katkı sağlayacak te
'Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi'nin açılışında konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gastronomi şehri olan Şanlıurfa’da gıda endüstrisinin sürdürülebilir ve teknoloji odaklı gelişimine katkı sağlayacak tesisleri kazandırdıklarını söyledi.
 
Bir dizi temas ve açılışlarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Bakan Kacır, 'Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi'nin açılışına katıldı.
 
Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen programa katılan Kacır, dünyanın küresel daralmalardan, krizlerden geçtiği bugünlerde Türkiye, yatırım, istihdam, üretim, ihracat rotasında yoluna emin adımlarla devam ettiğini söyledi.
 
Bakan Kacır, "Geçtiğimiz yıl ihracatımız 255,8 milyar dolara ulaşarak, cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Bu rakamla Orta Vadeli Program’daki 255 milyar dolarlık ihracat hedefimizi de aştık. 2023'ün üçüncü çeyreğinde ise ekonomimiz yüzde 5,9 oranında büyüyerek, son 13 çeyrektir süren kesintisiz büyüme trendini devam ettirdi. Salgın öncesi döneme göre, son 3 yılda 4 milyonun üzerinde ilave istihdam oluşturduk. Türkiye her alanda büyümesine, kalkınmasına devam ederken, kadim kültürlerin beşiği, nice medeniyetleri bağrından çıkarmış Peygamberler şehri Şanlıurfa’mız da tarımıyla, sanayisiyle, kültür ve turizmiyle büyümeye gelişmeye, bölgesinde bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor." dedi.
 
Şanlıurfa'nın 6 Şubat depreminde etkilenen illerden biri olduğunu hatırlatan Bakan Kacır,"Şehrimiz maalesef geçtiğimiz yıl çok ağır bir sınavdan geçti. 6 Şubat’ta 11 şehrimizi ağır bir yıkıma uğratan deprem felaketinden etkilenen illerimiz arasında yer alıyor. Şanlıurfalı ve diğer depremzede kardeşlerimizin acısını hâlâ yüreğimizde yaşıyoruz. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, asrın felaketinin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren tüm kaynaklarımızı deprem bölgesi için seferber ettik. Şehrimizin yeniden ihya ve inşası için gösterdiğimiz çaba ve gayretlerle Şanlıurfa’mız hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Hayata geçirdiğimiz teşvik ve desteklerle, kurduğumuz sanayi altyapıları ile son 22 yılda olduğu gibi Şanlıurfa kalkınma yolculuğuna güçlü bir şekilde devam ediyor. Şanlıurfa bugün bir sanayi kenti. 22 yıl önce şehrimizde sadece bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunuyorken, biz bu sayıyı beşe çıkardık. OSB’lerimizde istihdam 29 bine ulaştı. OSB’lerimizde çarkların daha da güçlü dönmesi için aynı dönemde 3 milyar lira kredi desteği sağladık." diye konuştu.
 
Bakan Kacır, 22 yılda Şanlıurfa'da yapılan ve bundan sonra yapılacak projelere değindi. Programda Şanlıurfa Valisi Hasan şıldak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Yetim ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de birer konuşma yaptılar. Program kurdele kesiminin ardından yapılan açılışla sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Meteorolojiden çiftçilere "zirai don" uyarısı
  • 19 ilde dolandırıcılara operasyon: 51 gözaltı
  • İzmir'de asayiş uygulaması: 400 gözaltı
  • İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
  • İş Yeri Hekimliği sınavı yapıldı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA