• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlık çalışanlarına yapılan saldırı kınandı
04 Ağustos 2023 Cuma 08:16

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırı kınandı

Diyarbakır'da sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırı sonucu 4 personelin yaralanması olayı düzenlenen basın açıklaması ile telin edildi.
Diyarbakır'da sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırı sonucu 4 personelin yaralanması olayı düzenlenen basın açıklaması ile telin edildi.
 
Diyarbakır'da bir vaka dönüşünde trafikte bazı kimselerce bıçaklı saldırı sonucu 112 Acil sağlık hizmetleri çalışanı saldırıya uğradı. Gerçekleşen saldırı da 4 sağlık personeli yaralandı.
 
İl ambulans servisi başhekimliğine bağlı 24 nolu acil sağlık hizmetlerinde görev yapan 4 personelin saldırıya uğraması olayını kınamak üzere Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, merkez Yenişehir ilçesinde bulunan İl ambulans servisi başhekimliği önünde basın açıklaması yaparak olayı kınadı.
 
 
Basın açıklamasını Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu okudu.
 
Yapılan menfur saldırıyı aktaran Ensarioğlu, "Bildiğiniz gibi 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları 1 Ağustos günü vaka dönüşü sırasında trafik magandaları tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Gerek Covid – 19 döneminde gerekse yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde son derece zorlu şartlarda ve can siperane bir şekilde mücadele eden, 7 gün 24 saat insanlığa hizmet eden sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Can kurtarmak için saniyelerle yarışan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz." dedi.
 
Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen bu saldırının hiçbir izahının olmadığının altını çizen Ensarioğlu, "Şiddet kimden ne amaçla gelirse gelsin, şiddet asla çözüm olmamıştır. Şiddetten nemalanan ve araç olarak kullananlar insanlıktan nasibini almamıştır. Sağlık çalışanları olarak sahanın her alanında halkımıza hizmet için varız ve var olmaya da devam edeceğiz. Şiddet uygulayanlar ile bundan medet umanlar er ya da geç hak ettikleri cezayı alacaklardır." ifadelerini kullandı.
 
Ensarioğlu, "Bize yönelik şiddetin ne derece vahim bir hal aldığını, sadece 4 arkadaşımıza şiddet uygulanmadığını belirterek bunun tüm sağlık çalışanlarına yapılmış bir saygısızlık ve şiddet olduğunu ifade ediyoruz. Bizler halkımız için varız ve halkımızın sağlığı için sahanın her alanında mücadele ediyoruz. Kendini bilmez 4-5 kişinin sağlık çalışanlarımızı ambulanstan indirip darp etmelerini de asla kabul etmiyoruz. Bu darp 4 çalışana değil hepimize yapılmış bir saldırıdır. İnşallah bu şiddet son bulur ve sağlık çalışanlarımız da güven içerisinde sahada halkımıza hizmet eder." şeklinde konuştu. Düzenlenen basın açıklaması, yapılan oturma eylemi ile sonlandırıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA