• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç: Zamlar gelirken konut fiyatlarını sabit tutmak zor
11 Mayıs 2022 Çarşamba 09:18

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç: Zamlar gelirken konut fiyatlarını sabit tutmak zor

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, uzun süredir, ilk defa ve tek evini alacak olanlara destek çağrılarının karşılık bulmasından son derece memnun olduklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası inşaat sektörünün önünü açmaya yönelik açıkladığı destek paketlerine ilişkin olarak İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) bir açıklama yaptı.
 
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, uzun süredir, ilk defa ve tek evini alacak olanlara ve sadece birinci el konut almaları durumunda destek verilmesi için kamudan sistemli bir şekilde talep ettikleri destek çağrılarının karşılık bulmasından son derece memnun olduklarını belirtti.
 
Andıç, “İkinci pakette yer alan liralaşma ve yastık altı birikimini gayrimenkul sektörü üzerinden ekonomiye dâhil etme çabasının istihdama ve ekonomiye dönük olumlu sonuç vermesi ancak ve ancak birinci el konut satışlarının desteklenmesi ile mümkündür. Üçüncü pakette yer alan devam eden inşaatların desteklenmesi hususu, özellikle bitime çok yakın olup da finansman sorunu yaşayan projeler için mutlak fayda sağlar. Bu sektörümüzün desteklenmesi açısından son derece olumludur.” dedi.
 
“Satılanın yerine konabilmesi daha da güçtür”
 
1 Mayıs 2022 itibarıyla asgari yüzde 40'ı tamamlanmış projelerin fiyatlarını bir yıl sabit tutabilmelerinin güç olduğuna işaret eden Andıç, “Piyasada zamlar peşi sıra gelirken konut üreticileri fiyatlarını nasıl sabit tutabilir ne kadar dayanabilirler burası tartışılabilir. Satılanın, yerine konabilmesi daha da güçtür. İnşaat sektöründe fiyat istikrarı sadece müteahhitlerin fiyatlarını sabit tutmasıyla değil, ham madde üretici ve ithalatçılarının da fiyatlarını sabit tutmasıyla sağlanabilir. Dolayısıyla inşaat sektörü bir bütündür ve ancak birlikte hareket etmesi istenirse, fiyat istikrarında arzulanan hedef sağlanabilir” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 294 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA