• Mardin28 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IMFden küresel ekonomide daralma uyarısı
10 Nisan 2023 Pazartesi 07:40

IMF'den küresel ekonomide daralma uyarısı

Yüksek enflasyon ve bankacılık sektöründeki çalkalanmayla sarsılan küresel ekonomi kritik bir dönüm noktasında. Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva küresel ekonomik büyümenin önümüzdeki beş yılda yüzde üçün altına düşmesini beklediklerini
Yüksek enflasyon ve bankacılık sektöründeki çalkalanmayla sarsılan küresel ekonomi kritik bir dönüm noktasında. Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva küresel ekonomik büyümenin önümüzdeki beş yılda yüzde üçün altına düşmesini beklediklerini belirtti. Bu, küresel büyümenin 1990 yılından beri görülen en düşük seviyesine gerilemesi demek.
 
ABD’nin başkenti Washington’da konuşan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, “Enflasyon yüksek seyrettikçe güçlü bir toparlanma zor. Bu da başta en kırılgan halklar ve ülkeler olmak üzere herkesin işini güçleştiriyor. Önümüzdeki yol özellikle de güçlü büyüme açısından zorlu ve sisli. Bizi bir arada tutan ipler iki yıl öncesine göre çok daha zayıflamış olabilir.” dedi.
 
Georgieva, merkez bankalarının enflasyonla mücadele önlemleri için ise, “Şu aşamada merkez bankalarının enflasyonla mücadelede geri adım atmasını beklemiyoruz. Finansal istikrarı sağlamak için acil finansman, likidite önlemleri ve swap hatları gibi araçlar kullanmalarını bekliyoruz. Çünkü enflasyon hala burada. Çok net bir şekilde düşmeye başlayana kadar merkez bankaları böyle devam etmeli” dedi.
 
IMF Başkanı Georgieva, küresel büyümenin önümüzdeki beş yılda yüzde üç seviyesinin altına düşmesini beklediklerini söyledi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA