• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbaş, Uluslararası Adalet Divanının işgal rejimi hakkındaki kararını değerlendirdi
30 Ocak 2024 Salı 09:32

Erbaş, Uluslararası Adalet Divanı'nın işgal rejimi hakkındaki kararını değerlendirdi

​​​​​​​Uluslararası Adalet Divanı'nın işgal rejimi aleyhine açılan soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı vermesine ilişkin değerlendirmede bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Önemli bir adımın başlangıcı olan bu davaya öncülük eden ve Filistin halk
​​​​​​​Uluslararası Adalet Divanı'nın işgal rejimi aleyhine açılan soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı vermesine ilişkin değerlendirmede bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Önemli bir adımın başlangıcı olan bu davaya öncülük eden ve Filistin halkının haklı mücadelesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
 
Erbaş, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Mazlum Filistin halkına yönelik işlediği savaş ve insanlık suçları nedeniyle Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanan israil hakkında bugün açıklanan ihtiyati tedbir kararı, terör devletinin katil bir devlet olduğunu ve işlediği suçları belgelemiştir. Katil israil, Filistin'de sürdürdüğü işgal ve soykırım politikaları nedeniyle hem insanlık hem de tarih önünde yargılanacak, hesap verecektir. Önemli bir adımın başlangıcı olan bu davaya öncülük eden ve Filistin halkının haklı mücadelesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA