• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda çok amaçlı gençlik merkezi projesinde sona doğru geliniyor
11 Ağustos 2023 Cuma 08:50

Diyarbakır'da çok amaçlı gençlik merkezi projesinde sona doğru geliniyor

Bağlar Belediyesinin Bağcılar Mahallesi Yenihal bölgesinde inşa edilen çok amaçlı gençlik merkezi projesinde sona geliniyor.
Bağlar Belediyesinin Bağcılar Mahallesi Yenihal bölgesinde inşa edilen çok amaçlı gençlik merkezi projesinde sona geliniyor.
 
Kütüphane, kitap kafe, konferans salonu, idari bölümler, sosyal alanlar ve spor tesislerinin yer aldığı projenin inşaatında incelemelerde bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Bağlar’ımızda bir ilk olacak. İlçemiz ilk kez bu kadar kapsamlı bir projeye kavuşacak. Diyarbakır’ımıza da ciddi katkı sunmuş olacak.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Merkez Bağlar ilçesi ilk kez çok amaçlı gençlik merkezine kavuşacak. Hem sosyal donatı ve eğitim kampüsü, hem spor kompleksi olacak şekilde tasarlanan proje ilçenin gelişen yüzü Bağcılar Mahallesi’nde hayata geçiriliyor. 5 ay önce yapımına başlanan projenin önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Proje çok amaçlı olması dikkat çekiyor.
 
 2 Kütüphane, 1 konferans salonu, kitap kafe, idari bölümler, çocuk oyun alanları, 6 derslik, fuaye alanı, ibadet yerleri, spor sahaları, yeşil alanlar, bisiklet parkuru, yürüyüş yolu, otopark, dinlenme alanları ve yaşam  parkı  gibi özellikler içeren Bağlar Belediyesi  tarafından hayata geçiriliyor.
 
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek bir yandan bilgi aldı, diğer yandan talimatlar verdi. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen Gençlik Merkez projesi 1500 m2 kapalı alan ve 25.000 m2 yeşil alandan oluşuyor.
 
Bağlar’da daha önce böyle bir merkez olmadığına dikkat çeken Başkan Beyoğlu, gençliğin ihtiyacı olan bu proje  için emek verdiklerini ve sonunda amaçlarına ulaştıklarını söyledi.
 
Yıllardır özlemi duyulan bir eseri kazandırmanın heyecanını yaşadıklarına vuru yapan  Beyoğlu, "Rabbim nasip ederse Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Bağlar’ımıza, dolayısıyla da Diyarbakır’ımıza güzel bir eser kazandırmış olacağız. Gençliğin temel ihtiyaçlarıyla ilgili her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek projeyi hazırladık. İnşaat çalışmaları süratle devam ediyor. Önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bağlar halkımız hizmetin en güzelini fazlasıyla hak ediyor.” dedi. (İLKHA) 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA