• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğandan aile kurumu vurgusu
20 Nisan 2023 Perşembe 09:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aile kurumu vurgusu

Partisinin Denizli mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyada ve ülkemizde aile kurumunu yıkmaya, çocuklarımızı ve gençlerimizi sapkın akımların pençesine itmeye yönelik kampanyalar hız kazandı." dedi.
Partisinin Denizli mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyada ve ülkemizde aile kurumunu yıkmaya, çocuklarımızı ve gençlerimizi sapkın akımların pençesine itmeye yönelik kampanyalar hız kazandı." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen partisinin Denizli mitinginde halka hitap etti.
 
Burada muhalefette yüklenen Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekti. Erdoğan, "Bu tehditlere karşı ailemizi ve evlatlarımızı, maddi ve manevi tedbirlerle koruyacağız. Ülkemizin ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla kuracağımız Aile ve Gençlik Bankası bunun ilk adımı olacak." ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı adaylığını aylar öncesinden ilan ettiklerini belirten Erdoğan, ziyaret ettiği şehirlerde milletin gösterdiği teveccühün, istikametlerinin doğruluğun da işareti olduğunu söyledi.
 
Erdoğan, "Biz dersimizi iyi çalıştık. Burada seçim beyannamesi var. Burada da tüm teşkilatımıza gönderdiğim seçim beyannamemizin özeti var. Biz ders yapıyoruz, çok çalıştık, iyi hazırlandık, şimdi de inşallah 14 Mayıs’ta ben vatandaşlarımla birlikte bunları sandığa gömeceğiz." dedi.
 
Tüm bu hazırlıkları yürütürken deprem bölgesini asla ihmal etmediklerini vurgulayan Erdoğan, bakanların ilk günden beri gece gündüz sahalarda olduğunu, kendisinin de depremin ilk gününden itibaren her ili defalarca ziyaret ettiğini anımsattı.
 
Arama kurtarmadan enkaz kaldırmaya, geçici barınma ve yardımdan kalıcı konutların temel atmalarına kadar çalışmaların her adımını bizzat yerinde gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Amacımız 319 bini bir yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut yaparak depremde yıkılan şehirlerimizi en kısa sürede ayağa kaldırmaktır. Devletimizin gücü, milletimizin dayanışmasıyla, inşallah bu hedefe ulaşacağız." diye konuştu.
 
"Depremin ikinci günü ilk köy evlerini teslim edeceğiz”
 
Depremin üzerinden henüz 2,5 ay bile geçmemişken bayramın ikinci günü, yapımı tamamlanan ilk köy evlerini teslim edeceklerini açıklayan Erdoğan şunları kaydetti:
 
"Ülke genelinde yürüteceğimiz afetlere dirençli şehirler projeleriyle ilgili hazırlıkları da hızla sürdürüyoruz. Bayram günü İstanbul'da bununla ilgili de bir müjdemiz olacak. Elbette ülkemizin önümüzdeki 5 yılıyla ilgili projelerimiz sadece deprem hazırlıklarından ibaret değil. Son 20 yılda ülkemizi asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla tanıştırmış bir iktidarız. Hem demokrasimizi geliştirmeye hem yeni yatırımlarla kalkınmamızı hızlandırmaya yönelik pek çok projemiz, seçim beyannamemizde var."
 
Gelecek dönem önceliklerinin başına alacakları aile kurumunun güçlendirilmesi ve gençlerin desteklenmesiyle ilgili başlıkları paylaşan Erdoğan, Türkiye'deki 85 milyon vatandaşın hangi köken, inanç, meşrepten olursa olsun aynı büyük ailenin birer ferdi olduğunu söyledi.
 
Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve Cumhuriyete kadar bu vatan topraklarında kurulan tüm devletlerin temelinde ailenin olduğunu vurgulayan Erdoğan, ailenin kendileri için "kutsal" olduğunun altını çizdi.
 
Erdoğan, "CHP, LGBT'leri besleyebilir. CHP, terör örgütünün parlamentodaki uzantısı HDP'yle beraber, bunlar LGBT'cidir. Bunlardan LGBT'ye aykırı bir söz duydunuz mu? İYİ Parti'den bir söz duydunuz mu? Peki, masanın etrafındaki o diğer yavrucuklardan bir ses duydunuz mu? Çünkü bunlarda aile kutsiyeti diye bir şey yok. Ama biz ailemizin kutsiyetine inanıyoruz." diye konuştu.
 
"Ev hanımlarımızın daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız"
 
Aile Kalkanı Programı ile ev hanımlarından çocuk ve gençlere kadar ailenin tüm bireylerine destek vereceklerini işaret eden Erdoğan şöyle konuştu:
 
"İlk müjdemiz ev hanımlarına. Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarımızın primlerinin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek, ev hanımlarımızın daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız. İkinci müjdemiz gençlerimize. Eğitimlerinden iş kurmalarına ve evliliklerine kadar her aşamada gençlerimizin yanında yer alıyoruz. Kimi hibe kimi faizsiz kredi şeklindeki maddi desteklerle gençlerimizi hayata hazırlıyoruz. Evlenmek isteyen gençlerimize 2 yılı ödemesiz, 48 ay vadeli faizsiz 150 bin lira kredi vereceğiz. Böylece gençlerimiz maddi sıkıntıya düşmeden, kolayca altından kalkabilecekleri şartlarla yuvalarını kurabilecek. Üçüncü müjdemiz ailenin tüm fertlerine. Her ailede en az bir kişinin istihdama katılmasını temin edeceğiz. Bir başka ifadeyle en az bir bireyinin çalışmadığı aile bırakmayacağız. Bu amaçla istihdam edilen kişinin gerekirse sigorta primini gerekirse maaşının bir kısmını devlet olarak biz karşılayacağız." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA