• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sudanda yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz
19 Nisan 2023 Çarşamba 08:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sudan'da yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz

Sudan'da yaşanan son gelişmelere ilişkin endişe duyduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'ın barış ve istikrarına her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.
Sudan'da yaşanan son gelişmelere ilişkin endişe duyduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'ın barış ve istikrarına her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde Sudan'da yaşanan çatışmaya ilişkin açıklamada bulundu. Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bu konuyu görüştüklerini belirtti.
 
Erdoğan, "Sudan'da yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun kardeşimizle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Sudan'daki iki tarafla da telefonla ayrıca ben de görüşeceğim. Sayın Tebbun'un onlarla görüşmesini rica ettim. Dedim 'Birlikte bu çalışmayı yapmamızda fayda var.' Çünkü Sudan'daki olay kardeşin kardeşi öldürmesi olayı, buna fırsat vermemek lazım. Türkiye olarak, geçiş sürecini başından bu yana samimiyetle destekledik. Sudan devletinin ve halkının yanında yer aldık. Anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak, Sudanlıların ülkenin geleceğini birlikte inşa etmeyi sürdürmelerini temenni ediyoruz." dedi.
 
"Sudan'ın barış ve istikrarına her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz"
 
Tunus'ta da bazı olumsuz gelişmelerin yaşandığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Orada da Gannuşi kardeşimizi ne yazık ki mevcut yönetim aldı. Konuyla ilgili de yine Tebbun ile bir müşterek çalışmanın içerisine girerek şu mübarek Ramazan ayında, bayramın arifesinde böyle bir irade ortaya konmasını doğru bulmadığımızı söyledik. Telefon irtibatını gerek Cezayir gerekse Tunus'taki yönetimlerle henüz kuramadık. Temennimiz odur ki aramaya devam edeceğiz. Biz de yarın kendileriyle irtibatımızı kurabilirsek onlara da düşüncelerimizi ileteceğiz. Türkiye olarak Sudan'ın barış ve istikrarına her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Aynı şekilde Tunus'un da 'haram aylar' diye ifade edilen bu Ramazan ayında böyle bir irade ortaya konmasını doğru bulmadığımızı yönetimle paylaşacağız." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA