• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cihazları çalınan caminin cemaatinden yetkililere çağrı: Ümmetin malını çalan hırsızları bulun
11 Temmuz 2023 Salı 09:49

Cihazları çalınan caminin cemaatinden yetkililere çağrı: Ümmetin malını çalan hırsızları bulun

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde hırsızlar bayramdan önce girdikleri İmam Hüseyin Camiinin klima, yardım kumbarası ve taziye evine ait semaverleri çaldı. Aradan geçen süreye rağmen hırsızların yakalanmamasına tepki gösteren cemaat, hırsızların bir an
Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde hırsızlar bayramdan önce girdikleri İmam Hüseyin Camiinin klima, yardım kumbarası ve taziye evine ait semaverleri çaldı. Aradan geçen süreye rağmen hırsızların yakalanmamasına tepki gösteren cemaat, hırsızların bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını istiyor.
 
Merkez Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesinde henüz inşaatı tamamlanmayan İmam Hüseyin Camiinde bayramdan önce hırsızlık olayı yaşandı.
 
Hırsızlar gece vakti geldiği camide klimanın dış ünitesi, kutu içerisinde miktarı belli olmayan yardım paraları, taziye evine ait bir ayaklı klima ve 3 adet çay semaverini araca yükleyerek götürdü.
 
Cami cemaatinin iddialarına göre, olayın fark edilmesinin ardından haber verilmesi üzerine inceleme başlatan polisler, çevredeki güvenlik kameralarından aracı tespit etti.
 
Henüz inşaatı tamamlanmayan cami için bir yandan yardım toplanılırken öteki taraftan halkın yardımlarıyla alınan cihazları çalan hırsızların yakalanmaması tepkilere neden oldu.
 
Aradan geçen süreye ve iddialarda yer alan aracın tespit edilmiş olmasına rağmen hırsızların yakalanmamasına tepki gösteren cami cemaati, yetkililere çağrıda bulundu.
 
Cami cemaati ve müdavimlerinden Mehmet Hüseyin Yücedağ, yaşanan hırsızlık hadisesini anlatırken hırsızların yakalanarak ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.
 
"Hırsızların camiye zarar verip ümmetin malını gasp etmesi bizleri rahatsız ediyor"
 
Hırsızlık hadisesini aktaran Yücedağ, "Hırsız içeriye girerek yas evinin içerisine bakan kilitli pencereyi kırıyor. Yas evinin 3 tane bakır semaver, bağış kutusundaki paraları ve 2 tane klimanın motor aksamını söküp götürüyor. Bayramdan önce emniyete bildirdik ama halen bir sonuç alamadık. Hırsızların camiye zarar vermesi, eşyaları çalması ve ümmetin malını gasp etmesi bizleri rahatsız ediyor. Emniyet bunun üstünde durması ve bize yardımcı olması gerekiyor. Eğer emniyet yardımcı olmazsa buraya sahip çıkamayız." dedi.
 
"Vatandaşlardan 5-10 TL alarak cami için harcıyoruz, yaptığımız harcamaları da hırsızlar tek bir seferde alıp götürüyor" diyen Yücedağ, cezaların caydırıcı olması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:
 
"Hırsızlara verilen cezalar, az bir cezadır. Caydırıcı bir ceza verilecek ki bir daha hırsızlık yapmasın. Bugün tutup yarın bırakılacaksa bir anlamı yoktur. Emniyetten ricamızdır bu hırsızlar bir an önce yakalansın!"
 
Camilerinin yaklaşık 8 senedir inşaat halinde olduğunu dile getiren Mehmet Tahir ise, "Halktan 5-10 TL toplayarak aldığımız klima motoru, semaverler ve yardım kumbarasını hırsızlar çalıyor. Cami inşaat halindedir, hayırseverler yardım etsin ve devlette buraya sahip çıksın. Hırsızlık olayı, Kurban Bayram’ından önce oldu. Hırsız, güvenlik kamerasına yakalandığı halde emniyetten bir ses çıkmadı. Onları bulunmasını rica ediyoruz, yardımcı olsunlar." ifadelerini kullandı.
 
Çalınan cihazlardan kaynaklı olarak yaşadıkları mağduriyete de yer veren Tahir, "Klimalarının motorunu çaldıkları için taziyede klima çalışmıyor. Bir taziye olsa halk ter içinde kalır. Semaver olmadığı için gelen misafirlere çay veremiyoruz, mağduruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA