• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cami önünde yapılan ifsat etkinliklerine tepkiler devam ediyor
04 Ekim 2022 Salı 09:28

Cami önünde yapılan ifsat etkinliklerine tepkiler devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde Mardin Kızıltepe ilçesinde cami önünde yapılan ifsat etkinliklerine bir tepki de Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonundan geldi.
HÜDA PAR ve Kızıltepe halkından gelen tepkilerden sonra Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter de tepkisini dile getirdi.
 
Öter, Kızıltepe ilçesinin bazı köylerinde cami önünde sirk adı altında kutsallarımıza, değerlerimize ve maneviyatımıza yapılan bu ifsat faaliyetlerini kınadığını belirtti.
 
Öter, Yapılan bu tür faaliyetlerin gençlerimizi dininden ve maneviyatından uzaklaştırdığını belirterek bu etkinliklerin yapılmasının bir proje olduğuna dikkat çekti.
 
Yapılan bu etikliğin cami önünde yapılması kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Öter, "Mardin'in Kızıltepe ilçemize bağlı 2 köyümüzde caminin bahçesinde minarelerin çok rahat gözüktüğü yerde sirk etkinliği düzenlenmiş. Cami Allah'ın evidir. Sirk adı altında orada oynanması ve cami bahçesinde bunun yapılması bizi derinden üzmüştür. Biz konunun araştırmasını yapacağız. Bunu kim ne maksatla yapmışsa vahimdir. Eğer bir proje ise planlı bir şekilde yapılıyorsa bu daha çok vahimdir." dedi.
 
"Her gün bu ülke kutsal mabetler uğruna bedeller ödüyor"
 
Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter
 
İslam ülkelerinin her geçen gün kutsal mabetler uğruna bedel ödediklerini belirten Öter, bu tür ifsat programlarını kınadığını vurgulayarak, "Bizim kutsallarımıza bizim değerlerimize, maneviyatımıza bu denli sessiz kalmamız, buna izin vermemiz caminin bahçesinde sirk adı altında o dansöz kadını alkışlamak ve böyle bir şeyi yapmak çok vahimdir, biz bunu kınıyoruz. Bu bir hataysa da bunun sebebi kimlerdir, çıksınlar açıklasınlar. Yeni nesil bu tür şeylerle büyütüldüğü için yetiştirildiği için maneviyatından uzaklaşıyor. Bunlar tamamen siyonist merkezlerin, emperyalistlerin İslam coğrafyasında oynamış olduğu büyük bir oyundur ve derin, sinsi bir tuzaktır. Bu tuzağa düşmememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
 
"Toplumun kutsallarına dikkat etmeleri gerekiyor"
 
Yetkililerden bu konuda duyarlı olmaları gerektiğine değinen Öter, "Yetkililerimiz bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Toplumun kutsallarına, bu hassas dengelere dikkat etmeleri gerekiyor. Bunu kim bu şekilde, Cami bahçesinde minarenin de çok açık gözüktüğü ve minarenin önünde sirk yapmaya izin vermiş? Kadını oynatan, buna izin veren, göz yuman, seyirci kalan, hoşuna giden, bilerek ya da bilneyerek buna destek olanlara da ben yazıklar olsun diyorum." şeklinde vurguladı. (İLKHA)
Bu haber toplam 273 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA